Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innovatief IP-deurcommunicatiesysteem voor Het Dok, Amsterdam. Snel, flexibel en 100% stekerbaar
Alle 449 woningen zijn voorzien van een 7″ BEOVIEW7 Lite-S monitor.

Innovatief IP-deurcommunicatiesysteem voor Het Dok, Amsterdam. Snel, flexibel en 100% stekerbaar

Met de oplevering van Het Dok is het ruige NDSM haventerrein in Amsterdam-Noord een robuust en markant nieuw wooncomplex rijker. Het Dok biedt ruimte aan 449 woningen, verdeeld over drie torens en een verbindende laagbouw. Bakstenen gevels en betonrasters geven het gebouw een stoere uitstraling, terwijl de hoogwaardige binnenafwerking garant staat voor een optimaal wooncomfort. Het door Vercoma geleverde innovatieve IP-deurcommunicatiesysteem sluit hier perfect op aan.

Vanwege het grote aantal woningen in Het Dok heeft Vercoma direct het iPlusBUS-systeem geselecteerd.

“Begin 2018 al hebben wij een aanvraag ontvangen van ETB Cas Sombroek, voor een gedegen en betrouwbaar deurcommunicatiesysteem”, vertelt Arjan Schouten, Manager Sales & Service bij Vercoma. “Vanwege het grote aantal woningen in Het Dok hebben wij direct ons iPlusBUS-systeem geselecteerd. Dit 100% stekerbare systeem van Beoview kan plug-and-play worden aangesloten. Bovendien plukken bewoners de vruchten van toekomstbestendige, zéér krachtige en flexibele deurcommunicatietechniek. In samenwerking met ETB Cas Sombroek hebben wij het systeem gefinetuned. Zo zijn de T-switches (aftakblokjes) in de woningen kortsluit beveiligd. Op onze assemblage-afdeling in Wormerveer zijn alle systeemcomponenten geëngineerd, geconfigureerd en geprogrammeerd. Ook hebben we hier de montagekasten voor de centrale voorzieningenruimte compleet afgemonteerd en voorbedraad.”

Alle 449 woningen zijn voorzien van een 7″ BEOVIEW7 Lite-S monitor; een gebruiksvriendelijke touchscreen monitor met een intuïtieve grafische user interface (GUI), vertelt Schouten. “Indien gewenst kan deze monitor door de bewoners zelf worden uitgebreid met een BWCM Wifi inklikmodule, zodat zij oproepen ook op hun smartphone kunnen ontvangen.”

Omdat de centrale entrees van Het Dok beschikken over een dag/nachtsluis, zijn in totaal negen BEOTOUCH-C touchscreen panelen gemonteerd. Zes bij de buitendeuren en drie bij de binnendeuren in de hal. “Dankzij het gebruik van industrieel RVS316L sluiten de panelen perfect aan op stoere en robuuste uitstraling van het gebouw”, aldus Schouten. “Robuust zijn bovendien de slagvastheid en weersbestendigheid van de panelen. Hierdoor is de unieke uitstraling van ieder paneel net zo toekomstbestendig als zijn functies. Een interessante functionaliteit is bijvoorbeeld de mogelijkheid voor lettertoevoeging (A t/m Z). Op de bestaande TT Vasumweg 32-40 moesten in één keer 449 appartementen (en dus adressen) worden toegevoegd, wat deze panelen zonder problemen mogelijk maken. Een softwarekoppeling garandeert bovendien een eenvoudige finetuning van het systeem in de toekomst. Ook op afstand.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details