Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innovatief installatieconcept in slim Unilevergebouw

Innovatief installatieconcept in slim Unilevergebouw

Een circulair en slim centrum bouwen in Wageningen. Dat was de ambitie van Unilever met het Global Foods Innovation Centre. Het moest één van de duurzaamste gebouwen ter wereld worden, waarmee het BREEAM-certificaat ‘Outstanding’ werd behaald. Hollander Techniek werd aangetrokken als W- en E-installateur voor dit inspirerende gebouw. De installatie van thermografische sensoren en een bijzondere luchtbehandelingsinstallatie zijn voorbeelden van toegepaste innovaties.

Nieuwe sensortechnologie

In het pand is door Hollander Techniek een ‘thermografisch multi-sensor systeem’ geïnstalleerd. Het systeem bestaat uit slimme sensoren die continu de temperatuur en activiteit in een ruimte meten en daarop anticiperen. Het systeem is een belangrijke stap voorwaarts binnen de sensortechnologie. Het meet de temperatuur en activiteit in een volledige ruimte, terwijl traditionele systemen zich concentreren op één plek. De innovatieve sensoren bieden via infraroodcamera’s een compleet beeld van de thermografische kenmerken in een ruimte zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Dankzij dit systeem is het mogelijk om alle besturingssystemen in een gebouw automatisch op elkaar af te stemmen.

1637-31_unilever_ossip-kopieren

Ionisatie van de lucht

Het nieuwe luchtbehandelingssysteem is uitgebreid met een baanbrekende toevoeging: ionisatie van de lucht. Ionen zijn overal om ons heen. Deze negatieve en positieve ionen beïnvloeden onze gezondheid. Vaak zijn er te veel positieve ionen in de lucht door o.a. het gebruik van chemische stoffen en straling. Door een ionisator te integreren in het luchtbehandelingssysteem wordt ervoor gezorgd dat er meer negatieve ionen in de lucht komen. Deze negatieve ionen hechten zich aan stof, ziektekiemen en bacteriën. Zo wordt vervuiling in de lucht (zoals stof, sigarettenrook, pollen en schimmels) tegengegaan. Hollander Techniek realiseert hiermee een gezond werkklimaat voor de medewerkers van Unilever.

Besparingen

Door middel van een combinatie van deze systemen wordt veel minder lucht verplaatst en wordt de toegevoerde lucht beter gebruikt. Dit kan resulteren in een verlaging van het energiegebruik met ten minste 25% en een reductie van de CO2-belasting. Daarnaast is de installatie eenvoudig toe te passen in bestaande installaties en is het een kleine investering bij nieuwbouw. De onderhoudskosten zijn lager en er hoeven geen luchtkanalen in de ruimte geplaatst te worden. Een innovatie die door Hollander Techniek bij zowel grote als kleine projecten ingezet kan worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details