Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innovatief, duurzaam en toekomstgericht pullslide systeem als gebouwschil voor hoogbouwprojecten
Heldere, slanke lijnen, een aanzichtbreedte van 79 mm op de middenhaak en de toepassing van verdekt liggend beslag zorgen voor een hoogwaardige esthetiek.

Innovatief, duurzaam en toekomstgericht pullslide systeem als gebouwschil voor hoogbouwprojecten

“Met de toenemende hoogte van onze bouwprojecten zal ook de vraag naar innovatieve en prestatiegerichte woonoplossingen stijgen”, verwacht Raimond Stassen, Project Manager bij Hydro Building Systems Netherlands BV. “Het WICSLIDE 150 PS pullslide systeem van WICONA speelt hier perfect op in. De pullslide functie beperkt de functionele openingsruimte binnenin het gebouw en er is geen belemmering naar het balkon/terras dankzij een minimale profilering. Het systeem wordt toegepast als alleenstaande oplossing alsook geïntegreerd in elementgevels. Grote glasoppervlakken met uitstekende akoestische isolatie zorgen bovendien voor een maximale levenskwaliteit in de binnenruimtes.”

Naast de toenemende verstedelijking is ook klimaatverandering met al zijn extreme neveneffecten een heikel punt in nieuwbouwprojecten, merkt Stassen. “WICSLIDE 150 PS is een hybride oplossing, omdat het de voordelen van een schuifdeur combineert met de eigenschappen van een draaiend raamsysteem. Omdat WICSLIDE 150 PS weinig losse onderdelen bevat, kunnen gevelbouwers het product eenvoudig verwerken. Een gepatenteerde en vierzijdige rubber middendichting aan zowel de buiten- als binnenzijde van de woning garandeert bovendien een optimale waterdichtheid van 1200 Pa. In combinatie met een excellente thermische isolatie, hoge luchtdichtheid en uitstekende akoestische prestaties is het WICSLIDE 150 PS pullslide systeem dan ook dé innovatieve oplossing voor alle uitdagingen die de klimaatverandering stelt.”

Hoogwaardige esthetiek en natuurlijke ventilatie

Heldere, slanke lijnen, een aanzichtbreedte van 79 mm op de middenhaak en de toepassing van verdekt liggend beslag zorgen voor een hoogwaardige esthetiek. “Om daarbij ook een hoog wooncomfort te borgen, beschikt WICSLIDE 150 PS over een microventilatiestand waarbij, door de deurkruk 90° te draaien, het vleugeldeel circa 6 mm naar voren kan worden gezet zonder de vergrendeling te beïnvloeden”, aldus Stassen. “Hierdoor kunnen ook hoogbouwprojecten op een eenvoudige, natuurlijke én veilige manier geventileerd worden.”

Post-consumer gerecycleerd aluminium

De profielen van WICSLIDE 150 PS worden geëxtrudeerd uit Hydro’s CIRCAL 75R aluminium – een nieuwe en hoogwaardige aluminiumlegering van minstens 75% gerecycleerd end-of-lifecycle aluminium (post-consumer schroot). “Dit aluminium is afkomstig uit ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen”, vertelt Stassen. “Verspreid over twee Hydro productielocaties in Europa (Dormagen in Duitsland en Clervaux in Luxemburg.) wordt alle vrijgekomen aluminium schrootafval uit sloop-, renovatie- en transformatieprojecten gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt/omgesmolten voor de productie van nieuwe kwalitatieve aluminium bouwsystemen. Daarmee zijn architecten, ontwikkelaars, aannemers én eindgebruikers verzekerd van een duurzaam en hoogwaardig product en wordt onze CO2-reductie naar een nieuwe level getild.” Het productieproces van Hydro CIRCAL 75R is volledig traceerbaar en gecertifieerd door de onafhankelijke instantie DNV GL.

WICSLIDE 150 PS is tijdens BAU München 2019 voor het eerst getoond aan het grote publiek. In Londen zijn de eerste grote projecten afgelopen jaar succesvol uitgevoerd en sinds deze zomer is WICSLIDE 150 PS vrij leverbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details