Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Innovatie op alle fronten

De Twintec Group bestaat al meer dan dertig jaar en heeft in die jaren een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. De productrange...

primark-overzichtfoto-afwerkers-kopieren

20 februari 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Twintec Group bestaat al meer dan dertig jaar en heeft in die jaren een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. De productrange anno 2019 is even indrukwekkend met de Twintec Ultimate ‘naadloze’ hybride gewapende supervlakke betonvloer of de Twintec Eco met hergebruikte staalvezel voor een aanzienlijke CO2-reductie.

Met 23 vestigingen over de hele wereld is Twintec een echte wereldspeler. “Door onze lokale aanwezigheid kunnen we voldoen aan de waarden en normen van het land waar we gestationeerd zijn”, zegt Marieke Pitlo van Twintec Nederland. Destijds begonnen met traditionele vloeren met zaagsneden, presenteerde Twintec in de jaren negentig de Freeplan-vloer; een complete staalvezel gewapende vloer met dilatatievoegen. “In plaats van ongeveer 300 m¹ zaagsneden per 1.000 m² gestorte vloer, konden we met de Freeplan-vloer volstaan met slechts 50 m¹ dilatatieprofiel. Rond 2015 werd de Twintec Ultimate-vloer aan de productrange toegevoegd, een ‘naadloze’ hybride gewapende vloer, ontworpen door onze eigen engineers.”

Aanzienlijke CO2-reductie

De productrange van Twintec is breed. “Al onze vloertypen hebben hun eigen, specifieke eigenschappen. Dat maakt dat we op een flexibele manier invulling kunnen geven aan de eisen en wensen van onze opdrachtgevers”, legt Pitlo uit. “Door het Design, Build en Guarantee concept kunnen we de vloer op maat realiseren vanaf de opdrachtfase tot na de uitvoeringsfase. Onze in-house engineers verzorgen ontwerpen voor over de hele wereld, naar de wensen en mogelijkheden van onze relaties. En dat alles met innovatieve berekeningsmethodes en afgestemd op de (lokale) normen van het land. Onze researchafdeling onderzoekt continu mogelijkheden tot verbetering of ontwikkeling van de technieken, toepassingen en materialen. Hieruit is onder andere de Twintec Eco ontstaan, een Twintec-vloer met een hergebruikte staalvezel, waardoor we een aanzienlijke CO2-reductie kunnen realiseren.”

Hoge kwaliteit

“Twintec Plus is een product waarmee we zowel bestaande als nieuwe vloeren kunnen behandelen”, vervolgt Pitlo. “Zo kunnen we een oude vloer volledig opwaarderen en er weer als nieuw laten uitzien. Door de hoge lichtreflectiewaardes levert Twintec Plus ook een bijdrage aan het milieu.” De machines die gebruikt worden om de verschillende vloeren te realiseren, zijn veelal een eigen ontwikkeling van de Twintec Group. “Ook hierin staan het milieu en de uitstoot van CO2 centraal. Bovenal blijft Twintec een sociaal bedrijf. Met onze eigen ervaren medewerkers en modern materieel zijn we in staat om een hoge kwaliteit te garanderen. Van ontwerp tot uitvoering, een product op maat!”  


Twintec

Gutenbergweg 6

4104 BA Culemborg

T +31 345 53 28 78

E info@twintec.nl

W www.twintecgroup.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details