Twintec industrievloeren
02:18
08-06-2017

Industrievloeren: naadloos, supervlak en nieuwer dan nieuw

Twintec Nederland is onderdeel van de Twintec Group, producent van grofweg 7.000.000 m² betonnen in het werk gestorte bedrijfsvloeren per jaar wereldwijd. Twintec levert al decennia wereldwijd een op maat gemaakt totaalproduct van hoge kwaliteit. Een duurzaam, ecologisch en esthetisch verantwoord product. De Twintec Group werkt vanuit een totaalconcept; Design Build en Guarantee. “Wij hebben alles in huis om onze klanten te voorzien van de meest passende bedrijfsvloer, van ontwerp tot oplevering.”

“Wij zijn experts op het gebied van staalvezel gewapende betonmortel, al dan niet gecombineerd met traditionele wapening. Dit heeft geleid tot het succes van de Twintec Ultimate, een naadloze vloer die vaak in een bijzonder hoge vlakheid wordt afgewerkt”, aldus directeur Richard Groen. “De vloer is speciaal ontwikkeld voor hoogstapelmagazijnen in de logistieke industrie, waarbij de voordelen van de staalvezel wapening wordt gecombineerd met traditionele wapening. Zo is het mogelijk om een daadwerkelijk naadloze vloer te realiseren, zonder dilatatievoegen tot wel 100.000 m². Twintec Ultimate wordt in huis ontworpen met een maximale scheurwijdte van ≤ 0,3 mm. De voordelen zijn enorm: geen dilataties in gangpaden, minder onderhoud aan de banden van de heftrucks, geen jaarlijks onderhoud aan de dilataties, kortom: een ongestoorde arbeidsgang. Dankzij de supervlakke vloer halen gebruikers het maximale rendement uit de ruimte en met name uit de hoogte. De industrievloer is namelijk bestand tegen extreem hoge statische en dynamische belastingen en voldoet aan de hoogste vlakheidseisen, zodat heftrucks sneller en veiliger kunnen manoeuvreren in de hal.”

Twintec bedrijfsvloeren

Extreem hoge eisen
De supervlakke monolithische vloer is geen innovatie, weet Groen. “Supervlakke vloeren worden al decennia lang geproduceerd.” Op de vraag waarom deze vloeren met name de laatste vier jaar zo’n enorme vlucht hebben genomen, antwoordt hij: “De eisen die aan bedrijfsvloeren worden gesteld, zijn steeds hoger. Logistieke centra moeten een zo’n hoog mogelijk rendement halen uit het logistieke proces, en daarbij ook zo energieneutraal mogelijk zijn. De Twintec Ultimate vloer draagt hier in bij. Door de Twintec Ultimate te voorzien van Twintec Plus wordt tijdens het polijsten met een diamantschijf een grotere dichtheid gekregen in de toplaag. De vloer wordt niet alleen harder, maar gaat ook lichtjes glanzen, Het gevolg is dat de vloer minder gevoelig is voor stofophoping, en dat hij licht reflecteert. Er is minder verlichting nodig. Dat alles bij elkaar opgeteld maakt dat de kosten voor de Twintec Ultimate Plus vrij snel worden terugverdiend op het energieverbruik en in het logistieke proces.”

De specialist in industrievloeren stort jaarlijks duizenden vierkante meters aan bedrijfsvloeren en is daarbij ook in staat om met de Twintec Plus de oude vloeren er weer als nieuw uit te laten zien en te verbeteren.

Duitse standaard DIN 15.185
“Twintec Ultimate wordt geproduceerd door onze eigen stortploegen”, benadrukt Groen. “De betonmortel wordt lasergestuurd onder de rei gebracht door middel van de inzet van een Lasercreed, waarna wij de slijtlaag aanbrengen met precies de juiste hoeveelheid slijtlaag, door de inzet van een topping spreader. Vervolgens komt er een speciale ploeg afwerkers die de vlakheid op de diverse spoorbreedtes controleert en waar nodig corrigeert. In tegenstelling tot enkele jaren geleden zijn we nu in staat om de vaak gebruikte vlakheid conform de Duitse standaard DIN 15.185 niet alleen op de voorgeschreven spoorbreedte van de heftruck in het gangpad te realiseren, maar in dezelfde richting all over, wat een veel flexibelere indeling mogelijk maakt. Nadat wij ons ervan hebben overtuigd dat de vlakheid is bereikt, starten we met het polijsten van de betonvloer.”

Als onderdeel van de wereldwijd opererende Twintec Group lift Twintec Nederland mee op de innovaties van de R&D afdeling die voortdurend bezig is met legio ontwikkelingen. “Een voorbeeld daarvan is een additief dat het krimpgedrag van beton kan beïnvloeden. De kracht van Twintec is dat het bedrijf werkt vanuit een totaalconcept. Bij nieuwbouw is het belangrijk dat er in een vroeg stadium over de vloer wordt nagedacht. In veel gevallen worden we daarom al bij de tender betrokken door aannemers en/of opdrachtgevers. We werken met eigen mensen en zijn niet afhankelijk van de kwaliteit van beschikbare onderaannemers. Zodoende kunnen we de kwaliteit ook bij de uitvoering optimaal onder controle houden. En dat alles voor een supervlak en strak eindresultaat.”

Tekst | Roel van Gils   Beeld | Twintec Nederland

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

Vetrotech Saint-Gobain Rijnstraat 8 Den HaagHandpalmanalysetoegangscontrole