Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Indrukwekkende (keramische) gevel 
Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com met aangrenzende woongebouw is vooral niet standaard.

Indrukwekkende (keramische) gevel 

Een gevel met ruim 14.000 keramische tegeltjes siert het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com op Oosterdokseiland. Een waar kunststukje uit de koker van Sorba, die overigens bij het aangrenzende woongebouw zelfs garant stond voor de complete geveldichting inclusief HSB-elementen, puien met Frans balkon, prefab balkons met glasbalustrade, aluminium dakranden en ga zo maar door.

“Het engineeren en realiseren van afwijkende projecten, dat doen we het liefst”, begint Lotte Koggel, projectleider bij Sorba. “We komen altijd met een passende oplossing. Het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com met aangrenzend woongebouw is daar een mooi voorbeeld van. Het is vooral niet standaard. Daarom zijn we ook al vanaf het begin betrokken bij het ontwerp en houden we een vinger in de pap bij de productie, om ervoor te zorgen dat het wordt uitgevoerd zoals we het vooraf bedacht hebben. En dat is hier aardig gelukt, mogen we in middels wel concluderen. Het is een prachtig mooi gebouw, ook nog eens op een opvallende locatie.”

Meest indrukwekkend is toch wel de keramische gevel. Sorba heeft de horizontale stroken en het buitenplafond van de enorme overstek bekleed met bijna 3.000 m2 aan keramische tegeltjes. “Door de vele schuine lijnen best een uitdaging om dat in goede banen te leiden”, weet Koggel. “Verreweg de meeste tegels zijn op maat gemaakt. Ze zijn in het buitenplafond opgehangen in een speciale achterconstructie en voor de absolute veiligheid nog eens extra mechanisch gezekerd met een kabeltje. Voor de dakranden hebben we gebruik gemaakt van aluminium zetwerk.” 

Ook de gevel van de 41 appartementen in het aanpalende gebouw is door Sorba gerealiseerd. “Hiervoor hebben we houtskeletbouw elementen geleverd, alsmede de puien met Frans balkon en de prefab balkons met glasbalustrade. Voor de finishing touch is het geheel afgewerkt met circa 800 m2 Alpolic panelen. Al met al een omvangrijk project voor ons. Het was niet alleen technisch uitdagend, maar vroeg ook qua planning en logistiek de nodige aandacht gezien de beperkte ruimte en vele partijen die gelijktijdig aan het werk waren. Maar het resultaat mag er zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details