Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Indrukwekkend hoogbouwvriesmagazijn verrijst in Rotterdam

Indrukwekkend hoogbouwvriesmagazijn verrijst in Rotterdam

Inmiddels heeft SSI SCHÄFER door de jaren heen al meerdere intralogistieke oplossingen gerealiseerd voor Kloosterboer in Nederland, Frankrijk en Zweden. Met de bouw van het indrukwekkende hoogbouwvrieshuis Cool Port II in Rotterdam wordt momenteel een knap staaltje bouwwerk bewerkstelligd.

Enginering van de volledige constructie

Het 6-gangen satellietmagazijn is 69 meter lang, 138 meter breed en 41 meter hoog. SSI SCHÄFER levert ongeveer 4.200 ton staal voor dit magazijn dat ruimte biedt aan 60.000 palletplaatsen. De volledige constructie is volledig verzorgd door engineers van SSI SCHÄFER, waarbij vooraf veel afstemming was met de verschillende subcontractors.

Silo-ontwerp

Dit hoogbouwvrieshuis bestaat uit een silo-ontwerp, waarbij de zijwanden en dakbedekking rechtstreeks aan de stalen stellingstructuur bevestigd worden. Om het geheel te koelen tot -25 °C is er op circa 35 meter hoogte een koelbordes geplaatst voor 5 enorme koelinstallaties van 9 meter lang en 4 meter hoog. Daarnaast heeft SSI SCHÄFER in het voorgebouw (LOWBAY Building) een speciale vloerconstructie gebouwd voor conveyorbanden, die aansluiten op de conveyorbanden en platformen van de hoogbouw.

Duurzaamheid

De opdrachtgever streeft het BREEAM Outstanding duurzaamheidscertificaat na. Dit heeft ook direct gevolgen voor de staalconstructie. Zo werd de dakconstructie ontworpen voor de montage van 2.700 zonnepanelen onder een speciale gradenhoek. Dit brengt toch wel een zekere uitdaging met zich mee gezien de flexibiliteit tijdens alle weersomstandigheden.

Communicatie

Sinds midden januari bouwen gemiddeld 45 monteurs aan het gebouw dat eind augustus moet gereed moet zijn. Dit kunnen we alleen succesvol realiseren door goede communicatie en duidelijke afspraken met de opdrachtgever en alle subcontractors.

Meer informatie over onze intralogistieke oplossingen kunt u vinden op: www.ssi-schaefer.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details