Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
IJzersterke vloeren
Met een werkende breedte van 780 mm is HODY 206 de snelst dekkende staalplaat van dit moment.

IJzersterke vloeren

REPPEL b.v. Bouwspecialiteiten is al meer dan 90 jaar actief als leverancier van vloersystemen. In 1930 gestart als distributeur van de bekende LEWIS Zwaluwstaartplaten, heeft het Dordtse bedrijf een flinke groei en ontwikkeling doorgemaakt. Vandaag de dag mag REPPEL b.v. zich dé fabrikant en leverancier noemen van een compleet pakket aan vloeroplossingen voor nieuwbouw, verbouw, renovatie en herbestemmingsprojecten.

Uniek in het assortiment zijn nog altijd de LEWIS Zwaluwstaartplaten, die leverbaar zijn in verschillende staaldiktes en met Magnelis corrosiebescherming. Samen met de MAX 4 wapeningsplaten, OP-DECK geïsoleerde betonvloersystemen en HODY trapeziumplaten staan de vloersystemen voor kwalitatief hoogwaardige oplossingen met vloerdiktes vanaf 15 tot circa 300 mm. “De overeenkomst tussen de diverse vloersystemen is dat koudgewalst geprofileerd staal de basis vormt voor een ijzersterke vloer”, vertelt Reginald van Dooremalen van REPPEL b.v. “Het geprofileerd staal dient als bekisting en wapening van de vloer. Dankzij deze sterke basis kan, afhankelijk van het vloertype, met een geoptimaliseerde hoeveelheid beton, zandcement of gietdekvloermortel een duurzame constructieve vloer gerealiseerd worden, die voldoet aan alle eisen ten aanzien van draagkracht, brandwerendheid, geluids- en thermische isolatie. Dankzij het lage vloergewicht van de staalplaatbetonvloeren kan de draagconstructie aanzienlijk lichter uitgevoerd worden. Bovendien kunnen de staalplaten in de meeste gevallen zonder bouwkraan gemonteerd worden, waardoor een optimum in efficiëntie, duurzaamheid én bouwkostenreductie ontstaat.”

Opbouw van de HODY 206 staalplaatbetonvloer.

Uitgebreide service en advisering

Naast een compleet productgamma onderscheidt REPPEL b.v. zich door een uitgebreide service en advisering. “Op basis van de wensen van de architect en/of constructeur bepalen we graag de juiste oplossing voor ieder project”, benadrukt Van Doore­malen. “Ongeacht of het om een compleet gebouw of het dichtleggen van een enkele vloersparing gaat. Met statische berekeningen, legplannen en detailuitwerkingen zorgen wij dat de kwaliteit van de vloer te allen tijde wordt geborgd.”

HODY 206

De nieuwste toevoeging is het gamma van REPPEL b.v. is de HODY 206. Met deze 206 mm hoge geprofileerde staalplaat worden zogenaamde hoge staalplaatbetonvloeren gemaakt. “Met een werkende breedte van 780 mm is HODY 206 de snelst dekkende staalplaat van dit moment”, aldus Van Dooremalen. “De unieke profilering zorgt er bovendien voor dat, ondanks de grote vrije overspanningen, slechts een beperkte hoeveelheid beton nodig is. Het eigen gewicht van de staalplaatbetonvloer is hierdoor veel lager dan van andere voor grote overspanningen geschikte vloersystemen.” HODY 206 is in april in de markt geïntroduceerd en kan rekenen op grote belangstelling. Als eerste project is de staalplaatbetonvloer toegepast in zorgcomplex Ter Reede in Vlissingen. Op dit moment wordt HODY 206 bovendien gemonteerd in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details