Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
IJSKOUD DE BESTE
NewCold te Rennes, Frankrijk.

IJSKOUD DE BESTE

B-Built is al dertien jaar dé Design & Build specialist voor de koel- en vries-opslagsector. Zowel in Nederland als daarbuiten. De ruim dertig medewerkers ontwerpen en realiseren hoogwaardige tailormade concepten, ongeacht de aard, omvang en/of locatie van het project. Hierbij staan functionaliteit, duurzaamheid en logistieke efficiëntie voorop.

“Wij worden graag vanaf het eerste initiatief bij projecten betrokken”, benadrukt René Baartmans, directeur van B-Built. “Hebt u opslagcapaciteit nodig in een bepaalde regio? Wij maken graag de eerste schetsen en grove budgetraming! Bovendien kunnen we adviseren over relevante uitgangspunten en randvoorwaarden. Op het moment dat een project groen licht krijgt, werken we het dossier verder uit, in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Daarbij verzorgen we niet alleen het architecturale en constructieve ontwerp, maar ook alle bouwkundige details, de installatietechnieken en de vergunningsaanvraag. Direct nadat de vergunningsaanvraag is ingediend, starten wij al met de uitvoeringsengineering en bouwvoorbereiding zodat, wanneer de bouwvergunning rond is, direct met de realisatie kan worden gestart.” De projecten worden door B-Built aangenomen, uitgevoerd én opgeleverd. “Opdrachtgevers zijn bij ons verzekerd van zeer betrokken en vakbekwame projectleiders, werkvoorbereiders, ondersteunende projectcoördinatoren en bouwplaatsmanagers, die zich volledig focussen op één specifiek project. Maar ook van één specialistische partner en één garantiepartij voor de ontwikkeling van hun complete koel- of vrieshuis. Alles omwille van een optimale efficiëntie én een hoogwaardig eindresultaat. Dit maakt ons uniek in de markt.”

Kloosterboer CoolPort II te Rotterdam.

Fijnmazig en full-service

Ter verdere versterking van haar positie als Design & Built partij heeft B-Built vorig jaar een deelname genomen in GJM Bouwadviseurs en hiermee de samenwerking verder verstevigd. “Hierdoor kunnen we onze kennis en expertise nog beter waarborgen. Ook naar toekomstige projecten toe”, aldus Baartmans. “Toen we in 2008 startten met B-Built, maakten we vooral rechttoe-rechtaan opslagfaciliteiten, waar volle pallets in en uit gingen. De laatste jaren echter neemt de behoefte aan fijnmazige en full-service opslagruimtes toe, wat ook nieuwe eisen stelt aan onze dienstverlening. Meer aandacht voor facilitaire ruimtes, buffering en expeditie is bijvoorbeeld gewenst. Bovendien neemt de omvang van onze projecten flink toe.”

Flinke groei

Om ook de grotere projecten te kunnen faciliteren, is B-Built in 2018 verhuisd naar een groter en eigen kantoorpand in Bergen op Zoom. “De afgelopen jaren hebben we een stabiele omzet tussen de 15 en 20 miljoen euro per jaar gerealiseerd”, aldus Baartmans. “Afgelopen jaar is dit gestegen naar 38 miljoen en voor 2021 verwachten we een omzet van 45 miljoen. 2022 ziet er al even rooskleurig uit. De markt waarin wij acteren, heeft een enorme boost gekregen. Dit stelt ons voor nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van personeel. Wij zijn een Design & Build specialist in een nichemarkt. Dit vraagt om mensen die ook aan de voorkant van een project excelleren én die kunnen meegroeien in het proces. Maar ook om mensen die bereid zijn om letterlijk hun grenzen te verleggen. Bijvoorbeeld voor projecten in België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Projectleiders, werkvoorbereiders en sitemanagers die hierin een uitdaging zien, zijn van harte welkom om contact op te nemen.”

Op dit moment is B-Built betrokken bij de bouw van een nieuw automatisch vrieshuis voor NewCold in Corby (UK).

Multi-client projecten en auto­matische hoogbouw­magazijnen

De projecten van B-Built kunnen grofweg in tweeën worden gesplitst: multi-client projecten en automatische hoogbouwmagazijnen. “Tot de eerste categorie behoren de manuele koel- en vrieshuizen van circa 17 á 18 meter hoog, met vaste of mobiele rekken en sterk wisselende klanten en/of producttypen”, aldus Baartmans. “Daarnaast worden we vaak betrokken bij automatische hoogbouwmagazijnen, die specifiek voor één eindklant worden ontwikkeld en waarbij we als het ware de schil om de automatisering realiseren. Met name bij laatstgenoemde projecten is traditioneel werken op basis van een bestek en tekeningen haast ondoenlijk. Onze expertise komt hier dus maximaal tot uiting. Met meer dan 4,5 miljoen kubieke meters opslagruimte voor ruim 800.000 pallets hebben we inmiddels een grote voorsprong in deze markt.”

Als actuele referentieprojecten in deze nichemarkt noemt Baartmans het nieuwe, state-of-the-art automatische vrieshuis voor Kloosterboer (Cool Port II) in Rotterdam. Op dit moment is B-Built bovendien betrokken bij de nieuwbouw van een multi-client magazijn voor AmeriCold in Dublin (Ierland), de nieuwbouw van De Blender voor Innocent Drinks in Rotterdam en een nieuw automatisch vrieshuis voor NewCold in Corby (UK). Daarnaast staan nog diverse andere grote projecten op stapel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details