Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Iedereen loopt met een grote glimlach op dit project’

‘Iedereen loopt met een grote glimlach op dit project’

Van der Sluis Woningbouw BV is trots dat zij een bijdrage mag leveren aan het iconische Sluishuis in Amsterdam. In opdracht van bouwcombinatie VORM Bouw/BESIX verzorgt het familiebedrijf niet alleen de sanitaire en ventilatie-installaties in de 442 appartementen, maar ook de sprinkler- en ventilatie-installaties in de parkeergarage.

Om te voldoen aan de hoge duurzaamheidsambitie van Sluishuis, worden alle appartementen voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning en een douchegoot met douche-WTW. “Ook installeren wij de sanitaire voorzieningen, drinkwaterleidingen, vuil- en hemelwaterafvoeren”, aldus Ronald Bremmer, bedrijfsleider bij Van der Sluis Woningbouw BV. “Regenwater wordt efficiënt opgevangen in een speciale tank en benut voor de duurzame beregening van de plantenbakken op de balkons.” De ventilatie-installatie in de parkeergarage omvat zowel kanaal- als axiaalventilatoren, vertelt hij. “Een verwarmd sprinklersysteem zorgt ervoor dat eventuele brand in de kiem gesmoord wordt.”

De bouw van Sluishuis vordert gestaag. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en is de afbouw in volle gang. Hierbij wordt Van der Sluis Woningbouw BV met verschillende uitdagingen geconfronteerd. Zo is het een hele puzzel om de ventilatiesystemen op het dak en de constructie van het zonnepanelenframe daarboven goed af te stemmen. “Het pand zelf is van heel veel betonwapening voorzien, wat gevolg heeft voor de montage van kanalen en leidingen. Om ervoor te zorgen dat alle installaties goed in de wanden en vloeren passen, hebben onze modelleurs het project van tevoren uitgewerkt in 3D/BIM. Ook hebben zij regelmatig overleggen en clashsessies gevoerd met de bouwcombinatie, constructeur, cv- en E-installateur.” Toch was in het werk soms nog finetuning nodig. “De afgelopen maanden zijn heel intensief geweest voor onze monteurs, die in drie bouwstromen naast elkaar werkten. Niet alleen vanwege de beperkte bouwlocatie, complexe logistiek en onzekere levertijden, maar ook omdat het weer niet altijd meewerkte. Onze mensen hebben gewerkt in de sneeuw, maar ook in temperaturen boven de 30°C. Toch hebben zij altijd een glimlach op hun gezicht gehouden. Sluishuis is én blijft een prachtig project om aan te werken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details