Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw

‘Iedereen loopt met een grote glimlach op dit project’

©egbertdeboer.com-20211012–08551HR

Tekst | Lieke van Zuilekom

29 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Van der Sluis Woningbouw BV is trots dat zij een bijdrage mag leveren aan het iconische Sluishuis in Amsterdam. In opdracht van bouwcombinatie VORM Bouw/BESIX verzorgt het familiebedrijf niet alleen de sanitaire en ventilatie-installaties in de 442 appartementen, maar ook de sprinkler- en ventilatie-installaties in de parkeergarage.

Om te voldoen aan de hoge duurzaamheidsambitie van Sluishuis, worden alle appartementen voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning en een douchegoot met douche-WTW. “Ook installeren wij de sanitaire voorzieningen, drinkwaterleidingen, vuil- en hemelwaterafvoeren”, aldus Ronald Bremmer, bedrijfsleider bij Van der Sluis Woningbouw BV. “Regenwater wordt efficiënt opgevangen in een speciale tank en benut voor de duurzame beregening van de plantenbakken op de balkons.” De ventilatie-installatie in de parkeergarage omvat zowel kanaal- als axiaalventilatoren, vertelt hij. “Een verwarmd sprinklersysteem zorgt ervoor dat eventuele brand in de kiem gesmoord wordt.”

De bouw van Sluishuis vordert gestaag. Inmiddels is het hoogste punt bereikt en is de afbouw in volle gang. Hierbij wordt Van der Sluis Woningbouw BV met verschillende uitdagingen geconfronteerd. Zo is het een hele puzzel om de ventilatiesystemen op het dak en de constructie van het zonnepanelenframe daarboven goed af te stemmen. “Het pand zelf is van heel veel betonwapening voorzien, wat gevolg heeft voor de montage van kanalen en leidingen. Om ervoor te zorgen dat alle installaties goed in de wanden en vloeren passen, hebben onze modelleurs het project van tevoren uitgewerkt in 3D/BIM. Ook hebben zij regelmatig overleggen en clashsessies gevoerd met de bouwcombinatie, constructeur, cv- en E-installateur.” Toch was in het werk soms nog finetuning nodig. “De afgelopen maanden zijn heel intensief geweest voor onze monteurs, die in drie bouwstromen naast elkaar werkten. Niet alleen vanwege de beperkte bouwlocatie, complexe logistiek en onzekere levertijden, maar ook omdat het weer niet altijd meewerkte. Onze mensen hebben gewerkt in de sneeuw, maar ook in temperaturen boven de 30°C. Toch hebben zij altijd een glimlach op hun gezicht gehouden. Sluishuis is én blijft een prachtig project om aan te werken.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details