Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hypermodern distributiecentrum is dé blikvanger op het bedrijventerrein
ASK Romein Bouw realiseerde het nieuwe hypermoderne DC van Hoogvliet op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk.

Hypermodern distributiecentrum is dé blikvanger op het bedrijventerrein

Het basisontwerp is van de hand van Arcadis en werd verder geoptimaliseerd door ASK Romein Bouw uit Roosendaal, dat ook de gehele coördinatie van alle neven­aannemers op zich nam. De expertise van het bouwbedrijf bleek een duidelijke meerwaarde om de realisatie van deze hub tot een goed einde te brengen.

Wie regelmatig over de A12 tussen Gouda en Den Haag rijdt, heeft het nieuwe distributiecentrum van Hoogvliet op bedrijventerrein Prisma zeker al gezien. Je kunt immers niet naast deze eyecatcher kijken. Deze nieuwe hub in Bleiswijk is voor de supermarktketen een strategisch belangrijke zet om de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen het marktsegment te zijn en te blijven. Daarvoor moeten de kosten voor distributie en logistiek tot een absoluut minimum beperkt worden. Dit distributiecentrum ondersteunt dan ook de logistiek voor droge kruidenierswaren, verse groenten en fruit en diepvriesproducten. Ze worden geautomatiseerd verwerkt en ingepakt om ze vervolgens te leveren in de circa 70 supermarkten van Hoogvliet.

“Dit project is uniek in Nederland omdat het alle faciliteiten onder één dak samenbrengt: van vries- en koelhuizen tot slagerij, bakkerij en kantoren. Door de verregaande mechanisatie en automatisering is het logistieke proces ongelooflijk efficiënt en ultramodern ingericht”, vertelt algemeen directeur Marcel Michielsen van ASK Romein Bouw. “Arcadis stond in voor het basisontwerp en begin 2018 werden we geselecteerd als hoofdaannemer voor de bouw. We hebben het ontwerp eerst verder geoptimaliseerd, waarna de bouwwerkzaamheden van start gingen. We stonden ook in voor de coördinatie van de nevenaannemers. In april 2020 kon de supermarktketen haar nieuwe distributiecentrum in gebruik nemen.”

De staalconstructie van dit gebouw is licht en efficiënt.

Alles in eigen beheer

De nieuwe hub van Hoogvliet heeft een totale oppervlakte van 72.000 m² en kan nog eens met 10.000 m² uitgebreid worden. De staalconstructie is licht en efficiënt en het gebouw is afgewerkt met een betonnen plint van 3 meter en daarboven sandwichpanelen. Het DC is gebouwd volgens de nieuwste technieken en er werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieubewuste en energiebesparende bouwmaterialen. Er is gekozen voor energiezuinige installaties en koeltechnieken, een warmtekoudeopslag in de bodem, zonnepanelen op het dak en een grijswatercircuit. Zo voldoet dit pand aan het BREEAM-certificaat Outstanding*****.

“Als totaalbouwer zijn we onder meer gespecialiseerd in de realisatie van dergelijke distributiecentra. We hebben daarvoor alle expertise in huis, met eigen projectteams voor verkoop, calculatie, engineering, productie en uitvoering. We werken de projecten dan ook van A tot Z uit, van ontwerp tot turnkey oplossing”, sluit Michielsen af. “Door een project helemaal in eigen beheer uit te voeren, verloopt het bouwtraject veel efficiënter en dat heeft alleen maar voordelen voor onze opdrachtgevers. De kennis is aanwezig, de lijnen zijn kort en we kunnen heel snel schakelen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details