Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hyde Park: levendige hoofdstedelijke wijk
Dankzij Harbour Fenster is bij Hyde Park Notting Hill een reductie van 13 dB op verkeerslawaai op de gevel gerealiseerd. (Beeld: Snippe Projecten)

Hyde Park: levendige hoofdstedelijke wijk

‘Onze aluminium kozijnen en vliesgevels komen geweldig tot hun recht in blok Notting Hill’

Notting Hill

Verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Hyde Park zijn Snippe Projecten en BPD Ontwikkeling. Voor de bouw van bouwblok Notting Hill kozen zij voor hoofdaannemer KBM Groep. “Een aannemer waar we al meer dan 20 jaar op kunnen bouwen”, vertelt André Snippe. Bouwblok Notting Hill, naar een ontwerp van Roberto Meyer van MVSA Architects, is geïnspireerd op de gelijknamige wijk in Londen en bestaat uit zes gebouwen rondom een centrale binnentuin. Notting Hill bevat een scala aan aluminium geveloplossingen van Intal. Naast bouwblok Notting Hill realiseert Intal ook aluminium geveloplossingen voor bouwblok Camden Town (samen met Dura Vermeer) en bouwblok Knightsbridge (samen met Heddes Bouw
& Ontwikkeling).

Naast bouwblok Notting Hill realiseert Intal ook aluminium geveloplossingen voor bouwblokken Camden Town en Knightsbridge (Beeld: Snippe Projecten).

Luxe uitstraling

“De luxe uitstraling is terug te zien in de keuzes van de materialen voor de gebouwschil van elk afzonderlijk gebouw”, zegt Michel van den Berg, Architectural Consultant bij Intal. “Er worden luxe gevelbekledingsstenen toegepast en er komen her en der bijzondere kleuren op de aluminium kozijnen. Verder spelen daglichttoetreding en thermische isolatie een grote rol bij dit project. Ook geluid, privacy en kwaliteit zijn belangrijke factoren, vanwege de buitenruimtes, de nabijheid van snelweg en station en de aangrenzende blokken.” Bij dit project verzorgt Intal een heel scala aan aluminium gevelproducten. “Van schuifpuien tot vliesgevels en verschillende aluminium ramen- en deurenseries, waaronder Harbour Fenster: onze innovatieve aluminium geveloplossing met een unieke combinatie van ventilatie, geluidsreductie (13 dB) en bewassing van binnenuit. De hoge mate van kwaliteit en esthetiek in combinatie met de garantie die Intal afgeeft, heeft bijgedragen aan de keuze voor onze systemen”, weet Van den Berg. 

Rudy Schipper: “Het is natuurlijk fantastisch dat er bij dit soort prestigieuze ontwikkelingen gekozen wordt voor de aluminium geveloplossingen van Intal.” (Beeld: Sebastiaan Rozendaal)

Veel repeterend werk

Bij dit project is er sprake van zowel een grote hoeveelheid repeterende kozijnen, als mooie maatwerkoplossingen: de combinatie waar Intal zo sterk in is. “Bij de circa 6.500 m2 kozijnen hebben we enkele zaken gestandaardiseerd, zoals het verborgen beslag. Veel kozijnen zijn door ons prefab aangeleverd zodat deze efficiënt gemonteerd konden worden op de projectlocatie. Daar waar dat niet kon, bij sommige loggia’s bijvoorbeeld, hebben we in overleg met Hyde Park mooie oplossingen ontwikkeld met binnen- en buitenhoeken. Verder hebben we 1.000 m2 vliesgevel geleverd voor de commerciële ruimte op de begane grond.” Van den Berg benadrukt dat Harbour Fenster voor dit project een belangrijke geveloplossing is: “Esthetisch gezien matcht Harbour Fenster helemaal bij de andere kozijnen en functioneel gezien natuurlijk vanwege de combinatie van ventilatie, geluidsreductie en glasbewassing van binnenuit.” Intal heeft speciaal voor architecten en geïnteresseerden profielen, kleurvoorbeelden en proefelementen neergezet in de showroom van Hyde Park. “Tevens staat er een mock-up van ons Harbour Fenster in het Experience Center van Snippe.”

Ideale bouwpartner

Van den Berg: “We werken bij Intal graag met vaste partners. We hanteren korte lijnen en kunnen snel schakelen, omdat we alles in eigen beheer doen.” Het maakt Intal een ideale bouwpartner voor dit soort grote projecten. Als systeemhuis en gevelbouwer ineen biedt het bedrijf een absolute meerwaarde in product én proces. Dat beaamt ook Hans Barnhoorn, uitvoerder bij KBM Groep voor project Notting Hill Hyde Park: “Als alle partijen die werken aan Notting Hill presteerden zoals Intal, dan zou ik heel tevreden zijn.” Hij gaf Intal een 8,5 tijdens de laatste klantevaluatie. “Een geweldig resultaat”, vindt ook Schipper, “want ons streven is een 8.”

Duurzame samenwerking

Andersom is Intal net zo blij met de duurzame samenwerking met KBM. Schipper: “Al bij vele KBM-projecten hebben wij als partner gefungeerd voor de aluminium kozijn- en vliesgevelsystemen. Deze jarenlange samenwerking heeft keer op keer aangetoond dat vertrouwen en openheid, enkele kernwaarden die wij met KBM delen, tot succesvolle projecten leidt. Met aanmerkelijk betere prestaties, gelukkigere teamleden én tevreden opdrachtgevers. De jarenlange voorbereiding, waarin we op voorhand vele uitdagingen op onder andere het gebied van budget en realisatie samen zijn aangegaan, zetten we ook bij dit project om in een succesvolle uitvoering en een prachtig eindresultaat.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details