Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Huis van Inspiratie als sluitstuk van Nieuw Crooswijk

Huis van Inspiratie als sluitstuk van Nieuw Crooswijk

In de afgelopen zestien jaar is in het noorden van Rotterdam Nieuw Crooswijk verschenen; een groene stadswijk voor een diversiteit aan bewoners. De gebouwen zijn van een hoog niveau en allemaal anders. Er ontstond een gevarieerd woningaanbod met een keur aan stijlen. Het Huis van Inspiratie zet de puntjes op de i. Dit bouwblok bestaat uit 53 riante stadswoningen met een hoogwaardige afwerking. Het is een mooi sluitstuk van deze gebiedsontwikkeling.

Met de komst van het Huis van Inspiratie werd een hoger segment toegevoegd aan Nieuw Crooswijk. De woningen hebben een oppervlakte van maar liefst 150 tot 245 m², drie tot zes slaapkamers, één of twee badkamers en een ruime achtertuin. Met een plafondhoogte van drie meter oogt de binnenkant nog eens extra luxueus. Bijna alle huizen hebben twee parkeerplaatsen in de nabijgelegen parkeergarage. Naast een ruime achtertuin beschikken de woningen ook over een gezamenlijke binnentuin. Aan groen is in de omgeving is geen gebrek.

“De toekomstige bewoners hadden nog meer vrijheid in het maken van keuzes dan bij de andere woningen in de wijk”, vertelt ERA Contour directeur Job van Zomeren. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelde het stadsgebied samen met Heijmans en was de bouwer van het project. “Kopers hadden de keuze uit de indeling Comfort of Style. Ze konden dan kiezen uit een aantal vooraf bepaalde indelingen. Ook was er een Deluxe traject. Daarbij konden de bewoners met de interieurarchitect de indeling bepalen. Daar hebben behoorlijk wat mensen voor gekozen en die hadden de vrijheid in de plattegrond.”

Bijzonder metselwerk

Individuele villa’s noemt Van Zomeren de geschakelde woningen in het Huis van Inspiratie. “Een heel bijzonder kenmerk aan de woningen zijn de gevels. Deze bestaan uit metselwerk waar de vakmensen met veel liefde aan hebben gewerkt. Ze zijn echt trots dat ze dit hebben mogen maken. Het is een ingewikkeld stukje metselwerk en dat zie je er ook aan af.” De kopers hadden wat betreft de gevels geen vrije keus. Het soort stenen en het metselwerk waren vooraf bepaald. Dat zorgt ervoor dat de woningen mooi passen in de groene omgeving. Op beeldbepalende plekken kwamen speciale woningen, de specials, met een aparte architectonische gevel en een bijzondere indeling.

Op beeldbepalende plekken kwamen speciale woningen, de specials, met een aparte architectonische gevel en een bijzondere indeling.

Boeiende periode

In 2004 werd het Masterplan Nieuw Crooswijk gepresenteerd. Het ging in totaal om 1.800 nieuwe woningen. De 53 woningen van het Huis van Inspiratie vormen het sluitstuk. Nu deze woningen allemaal zijn verkocht en opgeleverd, is het project Nieuw Crooswijk volledig afgerond. “Voor ERA Contour is het een heel boeiende periode geweest. In 2008 gingen we namelijk de crisis in, maar de ontwikkeling van de wijk ging gewoon door. Daar zijn we continu mee bezig geweest en daar zijn we trots op. Het gaat om een grote variatie aan woningen, van huur tot koop. We hebben er voldoening van dat alle partijen zich hebben ingezet en het voor elkaar hebben gekregen”, aldus Van Zomeren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details