Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Huis van Inspiratie als sluitstuk van Nieuw Crooswijk
Alle gevels verschillen van elkaar, zodat er een gevarieerd straatbeeld ontstaat.

Huis van Inspiratie als sluitstuk van Nieuw Crooswijk

De gebouwen zijn van een hoog niveau en allemaal anders. Er ontstond een gevarieerd woningaanbod met een keur aan stijlen. Het Huis van Inspiratie zet de puntjes op de i. Dit bouwblok bestaat uit 53 riante stadswoningen met een hoogwaardige afwerking. Het is een mooi sluitstuk van deze gebiedsontwikkeling.

Met de komst van het Huis van Inspiratie werd een hoger segment toegevoegd aan Nieuw Crooswijk. De woningen hebben een oppervlakte van maar liefst 150 tot 245 m², drie tot zes slaapkamers, één of twee badkamers en een ruime achtertuin. Met een plafondhoogte van drie meter oogt de binnenkant nog eens extra luxueus. Bijna alle huizen hebben twee parkeerplaatsen in de nabijgelegen parkeergarage. Naast een ruime achtertuin beschikken de woningen ook over een gezamenlijke binnentuin. Aan groen is in de omgeving is geen gebrek.

“De toekomstige bewoners hadden nog meer vrijheid in het maken van keuzes dan bij de andere woningen in de wijk”, vertelt ERA Contour directeur Job van Zomeren. TBI-onderneming ERA Contour ontwikkelde het stadsgebied samen met Heijmans en was de bouwer van het project. “Kopers hadden de keuze uit de indeling Comfort of Style. Ze konden dan kiezen uit een aantal vooraf bepaalde indelingen. Ook was er een Deluxe traject. Daarbij konden de bewoners met de interieurarchitect de indeling bepalen. Daar hebben behoorlijk wat mensen voor gekozen en die hadden de vrijheid in de plattegrond.”

Op beeldbepalende plekken kwamen speciale woningen, de specials, met een aparte architectonische gevel en een bijzondere indeling.

Bijzonder metselwerk

Individuele villa’s noemt Van Zomeren de geschakelde woningen in het Huis van Inspiratie. “Een heel bijzonder kenmerk aan de woningen zijn de gevels. Deze bestaan uit metselwerk waar de vakmensen met veel liefde aan hebben gewerkt. Ze zijn echt trots dat ze dit hebben mogen maken. Het is een ingewikkeld stukje metselwerk en dat zie je er ook aan af.” De kopers hadden wat betreft de gevels geen vrije keus. Het soort stenen en het metselwerk waren vooraf bepaald. Dat zorgt ervoor dat de woningen mooi passen in de groene omgeving. Op beeldbepalende plekken kwamen speciale woningen, de specials, met een aparte architectonische gevel en een bijzondere indeling.

Boeiende periode

In 2004 werd het Masterplan Nieuw Crooswijk gepresenteerd. Het ging in totaal om 1.800 nieuwe woningen. De 53 woningen van het Huis van Inspiratie vormen het sluitstuk. Nu deze woningen allemaal zijn verkocht en opgeleverd, is het project Nieuw Crooswijk volledig afgerond. “Voor ERA Contour is het een heel boeiende periode geweest. In 2008 gingen we namelijk de crisis in, maar de ontwikkeling van de wijk ging gewoon door. Daar zijn we continu mee bezig geweest en daar zijn we trots op. Het gaat om een grote variatie aan woningen, van huur tot koop. We hebben er voldoening van dat alle partijen zich hebben ingezet en het voor elkaar hebben gekregen”, aldus Van Zomeren.

Projectinfo

Professioneel schilderwerk voor Huis van Inspiratie

Het was Storm Vastgoedzorg die het schilderwerk verzorgde van de kozijnen, ramen, deuren, trapbomen en trapspillen bij het Huis van Inspiratie in Rotterdam. Ook bracht Storm Vastgoedzorg de markering en nummering aan voor de parkeervakken en voerde ze het sauswerk en het hydrofoberen uit voor het gevelmetselwerk van de parkeergarage.

Voor Storm was het een thuiswedstrijd; het schilders- en afwerkingsbedrijf werd in 1938 opgericht in Rotterdam en is er zo’n 50 jaar gevestigd geweest. Sinds eind 2000 is het bedrijf gevestigd in Barendrecht. Storm Vastgoedzorg werkt al sinds 2005 voor opdrachtgever ERA Contour. De samenwerking verliep ook bij dit project weer erg prettig, met een goede communicatie. 

Hoewel dit project dicht bij huis plaatsvond, is Storm Vastgoedzorg werkzaam in heel Nederland. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het begroten, uitvoeren en begeleiden van schilderwerken binnen de utiliteitsbouw, woningbouw en renovatie. Onder de werkzaamheden vallen onder meer ook behangwerk, houtrotherstelwerkzaamheden, hogedrukreiniging, betonherstel en impregneerwerk. De professionele medewerkers zijn zeer bekwaam, mede doordat Storm Vastgoedzorg continu investeert in opleiding en training. Zo leveren zij net dat beetje extra, waardoor het bedrijf zich weet te onderscheiden van andere schilders- en afwerkingsbedrijven.

Bouwinfo

Opdrachtgever 
Ontwikkel Combinatie Nieuw-Crooswijk (samenwerking tussen ERA Contour en Heijmans)

Architecten 
Brink architectuur en stedenbouw, De Zwarte Hond, Geurst en Schulze Architecten, Jeroen Schipper Architecten en Simone Drost Architecture

Interieurarchitect 
DOEN

Houten gevelelementen en buitenkozijnen 
Vianen Kozijnen, Rotterdam

Tuinontwerp 
West 8 Urban Design & Landscape Architecture

Aanleg tuinen 
Binder Groenprojecten

Bouwperiode 
oktober 2018 – december 2020

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details