HSK20
01:42
19-12-2018

HSK20, Zwolle

Appartementencomplex HSK20: Gerenoveerde blikvanger in hartje Zwolle

Afgelopen juli leverde Salverda Bouw BV in het Zwolse stadscentrum het project HSK20 op. Het in bouwcombinatie met Ufkes Apeldoorn en in opdracht van BPD en deltaWonen gerealiseerde project betreft de transformatie van het voormalige verzorgingshuis ‘De nieuwe haven’ naar een schitterend appartementencomplex van 65 koop- en huurwoningen. Het tien verdiepingen tellende gebouw, waarbinnen op de begane grond tevens een notariskantoor is gehuisvest, biedt dankzij de variatie in types, grootte en prijsstelling voor ieder wat wils. 

De transformatie van het aan de rand van de binnenstad gelegen complex is onderdeel van

Tekst: Chris Elbers
Beeld: Salverda Bouw BV (Wilbert van de Weg)
Projectinfo

Gevarieerde expertise in afbouw en projectinrichting
In opdracht van Salverda Bouw tekende ECG Montage uit Nunspeet voor een groot deel van de afbouw van project HSK 20. Het bedrijf, al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in afbouw en projectinrichting, toonde zich tijdens de uitvoering een ware out-of-the-box-denker. 

“Vooral wat betreft de diversiteit van materialen en systemen hebben we andermaal onze waarde bewezen”, aldus projectleider Bert Druijff. “Naast de montage van kozijnen, deuren, plinten en een 150 meter lange koofconstructie hebben we voor het notariskantoor op de begane grond met metalstud voorzetwanden en halfhoge wanden een indeling gemaakt die perfect voldoet aan de eis van de klant. Om het kantoor te voorzien van geluidsdichte ruimten heeft ECG Montage geadviseerd dubbele glazen wanden van het type Maars Horizon te plaatsen. Deze zijn samen met de fabrikant voor dit werk gepersonaliseerd naar de wensen van de opdrachtgever. Een perfecte oplossing met een zeer open en fraai uiterlijk.”

Ook in het appartementencomplex zélf bewees ECG Montage haar ruime en gevarieerde afbouwexpertise, vooral wat betreft de plafondtechnische staaltjes. “In de gangen hebben we speciaal voor dit project op maat geproduceerde plafondplaten van 180 bij 60 centimeter gebruikt. Daarnaast zijn de gangen voorzien van systeemplafonds en hebben we in de entree en het trappenhuis geperforeerde gipsplafonds gemonteerd. De kelder en de hierin ondergebrachte fietsenberging zijn uitgerust met houtwolcementplaten”, aldus Druijff, die terugkijkt op een glad verlopen project. “De prettige samenwerking met de aannemers en het mooie eindresultaat hebben de relatie met onze opdrachtgever danig verstevigd. Ook dat gegeven mag vermeld worden.”

Lees meer over: HSK20 , Salverda Bouw , Woningbouw , zwolle

Stedenbouw partners

ASK RomeinHertmebrink