Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
HoutAlu-Kozijn® prefab gemonteerd in HSB-element

HoutAlu-Kozijn® prefab gemonteerd in HSB-element

WEBO biedt de mogelijkheid om het onderhoudsvrije HoutAlu-Kozijn® prefab te monteren in het BENG- of NOM-Element®. De kozijnen zijn compleet voorzien van beglazing (HR++ of HR+++), aflak en een tweezijdige bescherming. Resultaat? Na het plaatsen van de HSB-elementen op de bouwplaats is de gevel direct wind- en waterdicht, wat maximale bouwtijdverkorting oplevert. Bovendien kun je altijd vertrouwen op een perfecte aansluiting van de hout-aluminium kozijnen.

Unieke combinatie voor hoogbouw

Bij hoogbouw wordt vaak gekozen voor de combinatie tussen HSB-elementen en het HoutAlu-Kozijn®.  Het hout aan de binnenzijde wordt namelijk niet blootgesteld aan weersinvloeden en het aluminium aan de buitenzijde heeft geen onderhoud nodig. Hierdoor heeft het HoutAlu-Kozijn® een opmerkelijk lage TCO (Tocal Cost of Ownership). Met een U-waarde tot 0.64 past het kozijn perfect binnen duurzame projecten die volgens de BENG- of NOM-norm worden gerealiseerd.

Montage van een HSB-element met kozijnen

Attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen

Het HoutAlu-Kozijn® heeft een attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen. WEBO is hiermee één van de eerste partijen die aantoonbaar aan de wettelijke eisen voldoet om branddoorslag en brandoverslag (WBDBO) in een gebouw te voorkomen. Naast het HoutAlu-Kozijn® zijn alle brandwerende kozijnen, ramen en deuren van WEBO die vallen onder de norm NEN-EN 16034 voorzien van een CE-markering. Ook de houtskeletbouwelementen voldoen aan de brandveiligheidseisen.

Geautomatiseerd productieproces

De HSB-wanden van WEBO worden in de fabriek door middel van een geautomatiseerd productieproces voorzien van kozijnen. De volledige engineering wordt uitgevoerd in BIM, zodat er zo efficiënt mogelijk gewerkt kan worden in de voorbereidende en uitvoerende fase. WEBO houdt daarnaast rekening met alle eisen op het gebied van energieprestatie en (brand)veiligheid. 

HoutAlu-Kozijn® op de bouwplaats, prefab gemonteerd in HSB-elementen

Voordelen HSB-elementen + HoutAlu-Kozijn®

  • Maximale bouwtijdverkorting en minder faalkosten
  • RC-waardes tot 8,0 / U-waarde tot 0.64
  • Onderhoudsvrij / Lage Total Cost of Ownership
  • Engineering in BIM
  • Duurzaam en circulair bouwen

De HSB-elementen en kozijnen van WEBO worden standaard geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®– keurmerk.

Wil je ook sneller, efficiënter en slimmer bouwen?

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van onze HSB-elementen en het HoutAlu-Kozijn®.

Of neem contact op met Rik Notkamp;

0548 800 931

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details