Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
HoutAlu-Kozijn®: attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen

HoutAlu-Kozijn®: attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen

Het HoutAlu-Kozijn® heeft een attest voor 30-60 minuten brandwerende kozijnen. WEBO loopt hiermee voorop in de markt en biedt een uitkomst om tegemoet te komen aan de wettelijke eisen die gesteld zijn om brand door- en overslag (WBDBO) in een gebouw te voorkomen.

30-60 minuten brandwerend

Het Bouwbesluit stelt specifieke brandveiligheidseisen aan de gevel wanneer het gebouw dicht langs de perceelgrens staat, appartementen boven elkaar gelegen zijn of wanneer er sprake is van een interne hoek. In dat geval moeten de constructiedelen een weerstand hebben tegen branddoor- en overslag van minimaal 20, 30 of 60 minuten. Door het HoutAlu-Kozijn® op te nemen in het ontwerp is het mogelijk om aan de strengste eisen te voldoen.

Unieke samenstelling van hout en aluminium

Naast brandwerendheid biedt de unieke samenstelling van hout en aluminium ongekend veel mogelijkheden. Zo is het aluminium aan de buitenzijde onderhoudsvrij en wordt het hout aan de binnenzijde niet blootgesteld aan weersinvloeden. Hierdoor kan het hout voorzien worden van een transparante afwerking, wat een sfeervolle en warme uitstraling geeft in het gebouw. Door het unieke ontwerp van het HoutAlu-Kozijn® kunnen zowel hard- als zachthoutsoorten toegepast worden zoals mahonie, eiken, vuren, Accoya®, lariks etc.

Met een U-waarde van 0.64 W/m2.K. voldoet het HoutAlu-Kozijn® aan de BENG- en NOM-eis. Het kozijn kan goed toegepast worden binnen de kaders van Passief Bouwen.

Voordelen HoutAlu-Kozijn®:

  • 30 – 60 minuten brandwerend
  • U-waarde tot 0.64
  • Onderhoudsvrij / Lage Total Cost of Ownership
  • Combineren met HSB-elementen
  • Zeer geschikt voor hoogbouw
  • Engineering in BIM

Brandwerende kozijnen van WEBO

Naast het HoutAlu-Kozijn® zijn ook de houten kozijnen van WEBO gecertificeerd voor brandveiligheid. Zo zijn alle brandwerende kozijnen, ramen en deuren van WEBO die vallen onder de norm NEN-EN 16034 voorzien van een CE-markering. De houten kozijnen worden daarnaast geleverd met een KOMO-certificaat, HOUT100% zekerheid en een PEFCtm– en/of FSC®- en STIP®- keurmerk.

Benieuwd naar de voordelen?

Heb je vragen over het attest of de mogelijkheden in houtsoort, glas en afwerking van het HoutAlu-Kozijn®?

Of neem contact op met Rik Notkamp:

0548 800 931

Draaikiepraam in hout-aluminium – fabriek van WEBO

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details