Klimbekisting
01:15
03-06-2019

Hourglass | Betonnen kernen Hourglass gerealiseerd met klimbekisting

Aan de Parnassusweg op de Amsterdamse Zuidas, pal tegenover de Vrije Universiteit, realiseert Hurks Bouw de nieuwbouw Hourglass. De 80 meter tellende hoogbouw, die zijn naam dankt aan de gevel die eerst taps toeloopt om halverwege weer te verbreden, brengt de nodige bouwkundige en constructieve uitdagingen met zich mee. De stabiliteit dankt  de zandlopervormige constructie onder andere aan de twee betonnen kernen die met Doka-bekistingen worden gebouwd.

Naast de zandlopervorm onderscheidt Hourglass zich door de prefabgevels die kant-en-klaar op de bouwlocatie worden geleverd. Over de bouw en de samenwerking met Doka vertelt Ruud Hendriks van Hurks Bouw: “Al in een vroeg stadium werd Doka erbij gehaald. Voor de kernen en een aantal in het werk te storten constructies zochten we een partij die deze betrouwbaar en snel kon realiseren. De kernen zijn constructief vitale elementen. Bij het vaststellen van de bouwmethode is de keuze gemaakt om deze voor te trekken, zodat de bewerkingstijd uit de cyclustijd is gehaald. Doka had een klimbekistingoplossing die aan alle voorwaarden voldeed.”

Gedegen constructie
“Op de Hourglass-fundering is eerst een tweelaagse, ondergrondse parkeergarage gebouwd. De wanden hiervan zijn in het werk gestort met Doka paneelbekisting. Ook de eerste drie bovengrondse lagen zijn in het werk gestort, net als het onderste deel van de kernen, die doorlopen tot op de fundering. Vervolgens zijn we voor de kernen vanaf verdieping -1 met het Doka klimbekistingsysteem verder gegaan. Naast de kernen zijn de eerste drie lagen vanaf het maaiveld in situ gestort. Op de constructie van betonnen kolommen en ringbalken zijn de eerste gevelelementen in het werk gestort met behulp van een Doka-hangsteiger. Vanaf de derde verdieping zijn we verder gegaan met de prefab gevelelementen.” 

Constructieve kernen
In totaal kent Hourglass drie kernen, waarvan de twee grote worden voortgetrokken met de klimbekistingen Xclimb 60. “Voor de bouw hanteren we een cyclus van acht dagen per verdieping. De vloeren dragen hun belasting af op de kernen en gevel. Dat betekent dat de kernen altijd vóór moeten lopen op de rest van het ruwbouwproces. Vooraf heeft Hurks Bouw bij de bepaling van de bouwmethode drie varianten bekeken. De Doka-klimbekisting kwam daarbij als beste oplossing naar voren. Door vroeg in het proces met elkaar aan tafel te zitten, konden ontwerp en uitvoering van de klimbekisting worden geoptimaliseerd.”

Tekst: Doka Nederland
Beeld: Doka Nederland

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Beglaasde stalen binnenpuien just-in-time geleverd en gemonteerd
De stalen binnenpuien van Hourglass worden medio dit jaar geprefabriceerd en beglaasd aangeleverd en gemonteerd door JM van Delft & zn. Een maatwerkopdracht op basis van functionele eisen, vertelt projectleider Ruud van Dal. “Vooral de timing van de transporten en montage luistert nauw, want we bouwen op een postzegel.”

De montage vindt plaats in het tweede en derde kwartaal van 2019. “Wij zijn in principe in een vroeg stadium actief op de bouwplaats”, aldus Van Dal. “In samenwerking met Forster voor de staalprofielen en Vetrotech voor de beglazing zijn de 1.200 m2 aan stalen puien op maat van de ruimtes waarin zij worden geplaatst ontworpen.” Het gaat met name om functionele scheidingen van ruimtes rond de gebouwkernen, op maat ontworpen afhankelijk van de (brand)veiligheidseisen. “Wij beogen de transporten op de zaterdagen uit te voeren om de bouwers zo min mogelijk te hinderen.”


Projectinfo

‘De Zuidas is vertrouwd terrein voor ons’
Na NoMA House is Hourglass het tweede prestigieuze project aan de Zuidas waar Van den Pol verantwoordelijk is voor alle elektrotechnische installaties. 

“Voor dezelfde opdrachtgever realiseerden we eerder al FIRST in Rotterdam”, zegt Robin van Eijndthoven, projectleider bij de Montfoortse E-specialist. Het markante uiterlijk van Hourglass heeft impact op de installaties. “Geen verdieping is gelijk; alles is maatwerk. Dat vergt extra aandacht bij ontwerp en engineering. Ook de verschillende functies maken dit tot een uitdagend project.”

De LED-verlichting wordt aangestuurd door sensoren en op daglicht geregeld. “Dit zorgt voor extra comfort en bespaart energie. Ook pv-panelen dragen bij aan de duurzaamheid die geborgd wordt door het BREEAM-NL ‘Excellent’-certificaat. Zo’n 300 panelen komen op het gebouw, ongeveer 1.000 worden elders geplaatst.” Opmerkelijk detail zijn twee parallel geschakelde trafo’s. “In de toekomst is het mogelijk een trafo te vervangen terwijl de installaties gewoon doordraaien.”

De ervaringen bij eerdere projecten gebruikt Van den Pol om haar werkwijze te perfectioneren. “We werken steeds slimmer, onder meer door veel prefab toe te passen. Goed voorbeeld is ook het voor NoMA House ontwikkelde systeem om kwaliteit inzichtelijk te maken voor de opdrachtgever. Dit zorgde voor minimale opleverpunten en bewijst ook bij Hourglass zijn waarde.” In de actuele bouwfase heeft Van den Pol intensief contact met CBRE dat namens Loyens & Loeff verantwoordelijk is voor inbouw en inrichting. “We stemmen onze planningen af en doen er alles aan om maximaal in te spelen op de wensen van de huurder.”

Over Van den Pol Elektrotechniek

Stedenbouw partners

HourglassNieuwe productcombinatie van Kawneer en Renson stap verder naar kwaliteitsgarantie