Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige vouwwanden en balkonbeglazing bieden gevels  maximale transparantie en openheid

Hoogwaardige vouwwanden en balkonbeglazing bieden gevels maximale transparantie en openheid

Solarlux betekent letterlijk ‘zonlicht’. De passie van het bedrijf is om gevels te voorzien van maximale transparantie en openheid. Al ruim 35 jaar is Solarlux specialist van lichtdoorlatende, flexibele geveloplossingen. Een hoogwaardig productportfolio van glazen vouwwanden, balkonbeglazing, daken en minimalistische schuifpuien wordt op maat geproduceerd in de hypermoderne productiehallen op de Solarlux Campus in Melle (D) en geleverd op de Nederlandse markt.

Binnenstedelijk bouwen met buitenruimte

Al jaren is het trend om de groene omgeving te ontzien en zoveel mogelijk de stedelijke omgeving te benutten. Inbreiding en herstructurering vragen om de nodige expertise vanwege de complexiteit van deze bouwtrajecten. Gebiedstransformaties zijn in opkomst en bedrijventerreinen, verouderde industriële zones en kantoorparken worden ingericht als woongebied, het liefst gecombineerd met nieuwe werklocaties en recreatie. Met stip op nummer één van de harde criteria van de woonconsument in deze woongebieden is dat het appartement moet beschikken over een buitenruimte. Het gewenste balkon moet vooral ruim genoeg zijn en de bewoner vindt een hoogwaardige kwaliteit belangrijk.

The Valley op de Zuidas in Amsterdam.

 

The Valley – Evolution of city life

Een spraakmakend voorbeeld waar bovengenoemde elementen perfect samenkomen, is  The Valley op de Zuidas in Amsterdam, een ontwerp van architect Winy Maas van MVRDV. Een eigenzinnig gebouw met een nieuwe vorm van stedelijk wonen waar het beste van twee werelden samenkomt: het stadleven in een natuurlijke groene omgeving waar werk, wonen en ontspanning zijn gecombineerd. De naam Valley is afgeleid van  de imposante terrasvormige gevels. In het woongedeelte worden enkele appartementen uitgevoerd met Solarlux glazen vouwwanden en balkonbeglazing om o.a. het samenspel tussen binnen en buiten vorm te geven.   

Specifieke detaillering

In The Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen. Het gebouw scoort een energieprestatiecoëfficiënt van -0,30. En qua ontwerp zijn diverse gevels van de appartementen ontworpen met vouwwanden. Solarlux produceert voor dit project aluminium vouwwanden van het type Highline met wegvouwbare hoeken. Grote vleugelafmetingen met ultra slanke profielen en wegvouwbare hoekoplossingen zorgen voor maximale transparantie en zijn te openen over een hoek van 110 tot 130 graden. “Hier bieden we maatwerk ten top”, vertelt Solarlux accountmanager André Jansen. “Alle appartementen verschillen namelijk ook nog eens van grootte en vormgeving.” Naast de vouwwanden levert Solarlux ook op 63 posities balkonbeglazing. Naar verwachting is The Valley in 2021 gereed.

De glazen elementen kunnen met slechts enkele handelingen over de volle breedte geopend worden.

 

Geluidsisolatie

Een ander belangrijk thema bij binnenstedelijk bouwen is geluidisolatie. Solarlux balkonbeglazing kan zorgen voor een geluidisolatie tot Rw 45 dB. Naast geluidsreductie biedt de balkonbeglazing voor de buitenruimte bescherming tegen wind en regen. Hierdoor kan het balkon door de bewoners nagenoeg het hele jaar door benut worden. De glazen elementen kunnen met slechts enkele handelingen over de volle breedte geopend worden, zodat bij mooi weer het balkonkarakter gehandhaafd blijft. Ook uit ecologisch oogpunt is balkonbeglazing zinvol, omdat de extra gevelschil thermische isolatie biedt, hetgeen leidt tot energiebesparing. Daarnaast kan flink bespaard worden op onderhoudskosten omdat de binnenliggende gevel veel minder aan weersinvloeden wordt blootgesteld.

De passie van Solarlux is om gevels te voorzien van maximale transparantie
en openheid.

 

Expertise op het hoogste niveau

Solarlux onderscheidt zich niet alleen met technisch hoogwaardige systemen en gecertificeerde kwaliteit, maar weet door haar jarenlange internationale ervaring ook aan welke architectonische, regelgevende en constructieve eisen een bouwproject moet voldoen. Wilt u meer informatie over de Solarlux producten? Het advieskantoor in Nederland heeft alle kennis en knowhow in huis om architecten, projectontwikkelaars, woningcorporaties en bouwbedrijven van een passend advies en de juiste bouwbegeleiding te voorzien. Kijk voor meer informatie op www.solarlux.nl.  


Marie Curiestraat 2

7442 DP Nijverdal

T +31 548 63 13 23

E info@solarlux.nl

W www.solarlux.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details