Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige prefab houtskeletbouwelementen
In verband met het bouwproces is besloten om voor Waterside II de kozijnen niet ‘af fabriek’ te realiseren.

Hoogwaardige prefab houtskeletbouwelementen

Semi-automatische productiestraat aangestuurd vanuit 3D-modellen

Voor het project Waterside II in Rotterdam werd K&A Houtbouw bv door hoofdaannemer Staton Bouw gevraagd een flink aantal meters hoogwaardige houtskeletbouwelementen te leveren.

K&A, al meer dan 25 jaar actief in de bouw van houten schottenketen en overige houten gebouwen, richt zich de laatste jaren onder het label Kroonhout I Prefab HSB ook op de toelevering van prefab houtskeletbouwelementen. Om een constante kwaliteit te garanderen, vindt de productie plaats onder geconditioneerde omstandigheden. Directeur Pascal Vergouwen: “We houden ons nu een aantal jaar bezig met toelevering van prefab HSB-elementen, dus als toeleverancier zijn we binnen de bouwbranche een redelijke nieuwkomer. Wij leveren voor Waterside II de niet-constructieve gevelvullende elementen. De aannemer plaatst het constructieve casco en wij vullen de buitenzijde van de gevels op. Ook het inbouwen van de kozijnen kunnen wij uiteraard verzorgen. In verband met het bouwproces van STATON Bouw is besloten om voor Waterside II de kozijnen niet ‘af fabriek’ te realiseren. Wel zorgen wij ervoor dat alle sparingen tijdelijk wind- en waterdicht zijn.”

Maatwerkoplossingen

Als het gaat om maatwerkoplossingen in prefab houtskeletbouw speelt Kroonhout I Prefab HSB in op de behoefte van haar opdrachtgevers. Om prefab bouwen succesvol te maken, vindt het engineeringsproces in 3D/BIM plaats. De semiautomatische productiestraat van Kroonhout sluit naadloos op deze engineeringssoftware aan. “Door vroegtijdig met elkaar in teamverband het model virtueel op te bouwen, komen we tot realistische oplossingen en een juiste detaillering, evenals logische aansluitingen op andere disciplines zoals het constructieve casco en de kozijnen. We prefabriceren vervolgens de elementen en zorgen dat deze voldoen aan de overeengekomen eisen, zoals maatvastheid, isolatiewaarde en luchtdichting.”

Vertrouwen

In totaal gaat het bruto om zo’n 5.500 m2, één van de grotere projecten voor Kroonhout. “De samenwerking tussen STATON Bouw en Kroonhout verloopt uitstekend. Dat schept veel vertrouwen voor toekomstige samenwerkingen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details