Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Hoogwaardige luchtbevochtiging voor een optimaal verblijfsklimaat

PHOTO-2022-05-20-08-14-05-27

Tekst | Jan-Kees Verschuure

1 juli 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Gebouwen met museale condities vereisen specialistische luchtbehandelingssystemen. Condair levert hierom 15 adiabatische bevochtigingssystemen en 5 waterbehandelingssystemen voor zowel de renovatiedelen als de nieuwbouw in Paleis Het Loo. “Wij regelen alles van ontwerp tot onderhoud”, aldus accountmanager Ton Burgers.

Als vaste relatie van het paleis, en leverancier voor onder meer het Rijksmuseum, is Condair bekend met het gebouw en de omstandigheden. Een assessment van de nieuwe klimaateisen diende ook bij Paleis Het Loo per ruimte te worden gemaakt, in samenspraak met de installatietechnisch adviseur en opdrachtgever. “Wij werken hier met adiabatische bevochtigingssystemen, geïnstalleerd in de luchtbehandelingskasten”, vertelt Burgers. “De luchtbevochtigers brengen een koude waternevel in de warme luchtstroom; deze wordt vervolgens naverdampt op keramische platen. De verhoogde luchtvochtigheid in het gebouw zorgt – op maat van de specifieke ruimte, voor betere condities met betrekking tot kunstbehoud en een prettiger verblijfsklimaat.”

“Ook in het kader van hygiëne”, vervolgt marketingcoördinator Stefan Rijsmus. “Onafhankelijke instituten sluiten de kans op besmetting in zijn geheel uit. Hierdoor zijn onze adiabatische luchtbevochtigers onder meer 100% hygiënisch en veilig toepasbaar in musea en ziekenhuizen.” Burgers: “Wij regelen alles van ontwerp tot plaatsing, onder zeer kritische condities met betrekking tot klimaateisen en beschikbare ruimte. Op deze manier leveren wij toegevoegde waarde voor de eindgebruiker. Onze systemen werken samen met die van andere specialismen, zoals meet- en regeltechniek. Uiteraard begeleiden wij ook de integrale inbedrijfstelling. Het onderhoud van de systemen kan desgewenst in meerjarige contracten worden meegenomen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details