Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige liftinstallaties voor Wonderwoods: Efficiënt én duurzaam naar de juiste verdiepingen

Hoogwaardige liftinstallaties voor Wonderwoods: Efficiënt én duurzaam naar de juiste verdiepingen

Bewoners, medewerkers en bezoekers van Wonderwoods worden straks snel, efficiënt én duurzaam naar de juiste verdiepingen vervoerd, dankzij de vijftien Schindler 5500 personenliften van Schindler Liften. 

“Wij zijn al in een vroeg stadium betrokken door Boele & van Eesteren, om mee te denken over de verticale logistiek in het gebouw”, vertellen Key Account Manager Marc Twickler en Product & Marketing Manager Maarten Bijl van Schindler Liften. “Anno 2022 worden steeds meer functies in één gebouw geclusterd. Wonderwoods is een mooi voorbeeld van een zogenaamd ‘mixed-use’ gebouw. In de 105 en 73 meter hoge torens komen koopwoningen, huurwoningen, kantoren, horeca, fitness, retailunits, inpandige stallingen voor fietsen en (deel)auto’s en een ‘playlab’ harmonieus samen. Om het transport naar al deze functies goed in te richten, hebben wij uitgebreide verkeerssimulaties gemaakt én berekend welke liftcapaciteit benodigd is. In totaal hebben wij drie liftgroepen uitgewerkt, die naar verschillende niveaus in de twee woontorens en het kantoorgedeelte gaan.”

Intelligente bestemmingsbesturing

De Schindler 5500 liften voor Wonderwoods beschikken over grote cabines en een snelheid van 3 m/s, aldus Twickler. “Voor de aansturing van de liften wordt gebruik gemaakt van de uiterst efficiënte Schindler PORT bestemmingsbesturing. Bewoners, medewerkers en bezoekers kunnen eenvoudig op de terminals buiten de liften aangeven waar zij naartoe willen. Door op basis hiervan personen met een gelijke bestemming te groeperen en een individuele lift toe te wijzen, wordt grote drukte in de lobby én in de liftcabines voorkomen. Daarnaast is het systeem duurzaam: er worden minder stops gemaakt en dus veel minder energie verbruikt. In PORT eco-mode worden zelfs een of meerdere liften automatisch stilgezet in rustige periodes. De wachttijd blijft dan acceptabel, terwijl het energieverbruik significant daalt.”

Efficiënt en groen

Waar aanvankelijk zes liften ingepland stonden in de hoogste toren, heeft Schindler Liften dit in combinatie met het PORT-systeem kunnen terugbrengen tot vijf liften, vertelt Bijl. “De vierkante meters die hiermee worden bespaard, komen ten goede aan het verhuurbaar oppervlak. Bijzonder is bovendien dat de liften in de ‘verticale stad’ standaard beschikken over een energieterugleversysteem. Daarmee sluiten we perfect aan bij de groene ambitie van Wonderwoods.” In het voorjaar van 2023 zullen de eerste liften gemonteerd worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details