Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige isolatie voorkomt energieverliezen in nieuwbouw Van Mossel
De medewerkers van Isolatiebedrijf Hanenberg BV hebben de thermische en akoestische isolatie van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties verzorgd.

Hoogwaardige isolatie voorkomt energieverliezen in nieuwbouw Van Mossel

Isolatiebedrijf Hanenberg BV kan bouwen op 60 jaar kennis en ervaring in thermische en akoestische isolatie en afwerkingen. De afgelopen jaren heeft de firma uit Waalwijk een keur aan mooie en uitdagende projecten mogen maken in de utiliteitsbouw, lichte industrie en voedingsmiddelenindustrie. Waar normaal gesproken de projecten verder in het land zitten, was het bedrijf recent betrokken bij een bijzondere eyecatcher in haar achtertuin: het nieuwe logistieke centrum met hoofdkantoor van autogigant Van Mossel in Waalwijk.

Acht medewerkers van Isolatiebedrijf Hanenberg BV hebben in opdracht van Hoppenbrouwers Techniek de thermische en akoestische isolatie van de werktuigbouwkundige en sanitaire installaties verzorgd. Van cv- en koelleidingen tot waterleidingen, rioleringen en hemelwaterafvoeren en inclusief pompen en appendages, zodat energieverliezen tijdens transport niet aan de orde zijn. Dit komt niet alleen de energie-efficiëntie ten goede, maar verlaagt ook de energierekening.

Op basis van de installatietekeningen van Hoppenbrouwers Techniek heeft Isolatiebedrijf Hanenberg BV de juiste isolatiematerialen, lengtes en werkwijze bepaald. Voor de thermische isolatie maakt het bedrijf gebruik van steenwolschalen (cv-leidingen en warmwaterleidingen) in combinatie met een Armaflex elastomeer isolatie (koelleidingen en koudwaterleidingen). “Waar de wolschalen energieverlies tijdens warmwatertransport tegengaan, dient de isolatie van de koudwaterleidingen en appendages vooral om opwarming, condensvorming en – als gevolg daarvan – corrosie te voorkomen”, vertelt Ad Bos van Isolatiebedrijf Hanenberg BV. “De hemelwaterafvoeren en rioleringen zijn akoestisch geïsoleerd met Jacomassa.” 

Alle werkzaamheden zijn in het werk uitgevoerd, waarbij met name de korte uitvoeringstijd voor uitdagingen zorgde. Bovendien was de werkruimte in bijvoorbeeld de technische ruimte beperkt. Goede afspraken en een uitgekiende werkvolgorde waren dan ook van groot belang, aldus Bos. “Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd in een bouwtreintje. Direct na het monteren en afpersen van de installaties hebben wij onze isolatiematerialen aangebracht. Om de snelheid in het project te houden, hebben we flexibel mensen op- en afgeschaald. Bovendien hebben we in de avonden en vakanties doorgewerkt, zodat de afbouwers zo snel mogelijk met hun werkzaamheden konden starten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details