Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige isolatie voor koel- en vriescellen H&S Coldstores
Na de zomer van 2022 is de uitbreiding klaar.

Hoogwaardige isolatie voor koel- en vriescellen H&S Coldstores

Succesvol project, ondanks uitdagingen

Roma Projects is de marktleider op het gebied van hoogwaardige isolatiebouw voor geconditioneerde ruimtes. Daarnaast heeft Roma Products eigen productielijnen voor de fabricage van isolerende bedrijfsdeuren en omkastingen. Voor H&S Coldstores in Beneden-Leeuwen bouwt Roma Projects de complete isolatieschil.

Het deskundige team van Roma Nederland verzorgt de complete isolatieschil bij H&S Coldstores.

“Wij zijn al sinds 2019 betrokken bij de plannen en hebben meegedacht met het ontwerp. Onze relatie met H&S Coldstores gaat dan ook terug tot voor de eeuwwisseling. Dit project vormde echter wel een uitdaging, omdat het een opeenstapeling was van bijzondere eisen”, zegt Paul Pallandt, commercieel directeur bij Roma Nederland. Allereerst moesten er vergunningen verkregen worden voor de kavel. Vervolgens was daar de brandweer die eisen stelde, opgevolgd door de verzekeraar die met nog strengere eisen kwam. In een later stadium werd de keuze gemaakt om voor een LEED-certificering te gaan en als klap op de vuurpijl had ook de coronacrisis invloed op het project. Tegelijkertijd moesten de kernwaarden voor het pand – koelen en vriezen – centraal blijven staan.

Treintje blijft rijden

“Deze eisen hadden consequenties voor de diktes van panelen, isolatiewaardes, duurzaamheid van materialen en het herleiden van grondstoffen. Toen de coronacrisis kwam, stegen de prijzen en werden materialen moeilijker verkrijgbaar. Toch lukt het ons om te garanderen dat we alle materialen op tijd hebben en zijn we na de zomer van 2022 klaar”, aldus Pallandt. Hij is erg tevreden over het project. “Er heerst een gemoedelijke, Brabantse sfeer. Aannemers spelen op elkaar in, zodat het treintje blijft rijden. Hier blijkt maar weer dat dit soort projecten het best in een bouwteam uitgevoerd kunnen worden, waar ieder zijn eigen expertise heeft.”

Specialistisch werk

Alles bij elkaar gaat het om de isolatie van wanden, vloeren, daken en zelfs de dakbedekking. Dit wordt gebouwd door het deskundige team van Roma. Pallandt: “Het bouwen van een geconditioneerde omgeving is specialistischer werk dan het plaatsen van gewone panelen. Roma is eigenlijk een bouwbedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Onze bedrijfstak Roma Products verzorgt bovendien de geïsoleerde draai- en schuifdeuren. We bieden alles onder één dak en bieden maatwerk uit eigen fabriek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details