Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige gevelafwerking in eigen beheer, met minimale toleranties

Hoogwaardige gevelafwerking in eigen beheer, met minimale toleranties

De combinatie van BIM-engineering, productie, levering en montage van de gevel plus achterconstructie is een specialisme, en ook hét specialisme van Leebo Intelligente Bouwsystemen. Vooral bij cascorenovaties, zoals in het geval van het Financial Plaza op de ING Campus in Amsterdam-Zuidoost, is in de combinatie van architectuur en hoogwaardige, thermische dichting een procesmatige aansturing essentieel, zegt Hoofd Calculatie en Verkoop Jan Couwenberg.

De gevel van het Financial Plaza, gelegen op enige afstand van het nieuw gebouwde ING HQ, wordt onder hoogwaardige architectuur vervangen. “De ontwerpkwaliteit is altijd maatwerk, ook al leveren wij conceptproducten”, zegt Couwenberg. “De gevels zijn zoals in onze projecten gebruikelijk afgewerkt met LeeBond, een strakke, stabiele en lichte schil van aluminium composiet met een grote vormvrijheid.” De elementen worden in eigen beheer CNC-gefreesd en gecombineerd met de stalen achterframeconstructie LeeFrame, dat net als LeeBond in eigen beheer is ontwikkeld. “LeeFrame is een binnenblad dat grote overspanningen mogelijk maakt en net als de gevelbeplating voornamelijk uit maatwerkframes wordt samengesteld voor dit project.”

20200211_130843-kopieren

De gevel wordt voorzien van een 400-tal LeeFrames van 10,80 meter lang en 3,60 meter hoog, alsmede een 900-tal bronskleurig gecoate LeeBond-elementen.

 

Qv-waarde

De gevel wordt voorzien van een 400-tal LeeFrames van 10,80 meter lang en 3,60 meter hoog, alsmede een 900-tal bronskleurig gecoate LeeBond-elementen. Engineering met de laatste BIM-updates en montage met eigen materieel zorgt voor een totaalleverantie op maat van het project. Couwenberg: “Productie, transport, logistiek en montage worden volledig in eigen beheer uitgevoerd en er is just-in-time geleverd: vanuit het transport is direct gemonteerd met gebruik van kranen en verreikers. De eindtoleranties en qv-waarde van de gevel zijn dusdanig laag, dat een procesmatige aanpak van één partij essentieel is, en dat is onze specialiteit. De elementen zijn blind bevestigd en met blowerdoortests is een qv-waarde van 0,18 bereikt, zeer laag voor cascorenovaties. Met eigen materieel en 5 à 6 man personeel klaren wij de klus in 10 maanden tijd, op te leveren in het eerste kwartaal van 2020. Met een procesmatige aansturing van kop tot staart kunnen wij de juiste kwaliteitsgarantie bieden en de aannemer ontzorgen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details