Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoogwaardige en prefab gevelelementen voor CJ-dreven

Hoogwaardige en prefab gevelelementen voor CJ-dreven

De duurzame en efficiënte geveloplossing die voor de ACA-flats is uitgedacht, wilde het projectteam verbeteren en naar een nog hoger niveau tillen.

“Bij de ACA flats kwamen we er al snel achter dat we gezamenlijk een unieke prestatie leverden, maar dat er ook ruimte voor verbetering was. Naast de aanpassingen in het toenmalige ontwerp gingen we graag de uitdaging aan met Mitros, DOOR Architecten en Hemubo om onszelf in de volgende fase weer te overtreffen”, zegt Jappe Dekker van Schipper Kozijnen.

Verbeteringen vertalen naar een aangepast ontwerp

Op basis van de esthetische wensen van de opdrachtgever en architect werkte het bouwteam een nieuw gevelontwerp uit, met als doel een verbeterd ‘chassis’. Belangrijke verbeteringen die het team hierbij heeft doorgevoerd, zijn een nog betere luchtdichting en meer stelruimte voor de uitvoering. “Vanuit de architect kwam het verzoek om in dit ontwerp nog meer de nadruk te leggen op het bestaande grid. Dit hebben we benadrukt in het aluminium zetwerk, welke tijdens de uitvoering op de gevelelementen bevestigd wordt. We moesten hierdoor nog meer de nadruk leggen op de stelruimte, om de maattoleranties van de bestaande gevel op te vangen.”

Kozijnen in een speciale projectkleur

“De realisatie van de gevelelementen worden voor deze fase ook weer door onze partner Gevelconcept uitgevoerd”, vervolgt Dekker. “Voor de kleurafwerking van de kozijnen kozen we voor mat satijn met een krachtige kleurlaag en een natuurlijke tint. Een unieke kleur specifiek voor dit project samengesteld door proCoverTec.”

Doorloopsnelheid

In februari 2019 startte Schipper Kozijnen met de montage van de eerste gevelelementen. Dekker: “Om de bewoners zo kort mogelijk tot last te zijn, werken we met kant-en-klare gevelelementen. Direct na het demonteren van de bestaande kunststof kozijnen hijsen we deze prefab elementen in de gevel. Vervolgens worden de bestaande kunststof kozijnen die we eruit halen 100% gerecycled en als grondstof gebruikt voor nieuwe kunststof profielen. Na het plaatsen van de elementen wordt als laatste stap het zetwerk gemonteerd. Door de aanpassingen die gedaan zijn oogt het geheel nog strakker, met een prachtig eindresultaat tot gevolg.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details