Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Hoogwaardige EHBO- en BHV-trainingen voor de bouwsector

Samenwerking Aboma_Wilgh_300dpi kopiëren
Walter Willigenburg (Wilgh) en Pieter Visser (Aboma) versterken elkaar in het aanbieden van opleidingen.

Tekst | Patricia van der Beek

Beeld | Aboma/Shutterstock

18 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“Onze samenwerking gaat zo’n vier jaar terug”, vertelt Pieter Visser, Algemeen Manager Advies bij Aboma. “Als adviesbureau voor veiligheid, kwaliteit en gezondheid in de bouw kregen wij steeds vaker de vraag om projecten langdurig te begeleiden. Onze dienstverlening is daar niet op ingericht. We gingen daarom op zoek naar een stabiele partner die past binnen onze manier van werken. Die partner vonden wij in Wilgh, een
detacheringsbureau voor veiligheidskundigen.” Walter Willigenburg, oprichter van Wilgh, voegt toe: “Onze bedrijfsculturen liggen dicht bij elkaar. We staan allebei voor een mensgerichte no-nonsense aanpak vanuit een hoog kennisniveau.”

één plus één is drie

Willigenburg vervolgt: “De afgelopen jaren hebben we elkaar goed leren kennen. We zien dat we verschillen op het gebied van advies en detachering, maar dat we overeenkomen in het aanbieden van opleidingen. Daarin kunnen we elkaar versterken.” Visser: “De EHBO- en BHV-trainingen van Wilgh zijn een mooie aanvulling op ons trainingsaanbod voor persoonlijke ontwikkeling. Dat is prettig voor onze klanten. Zij hebben aan ons een one-stop-shop in opleidingen en hoeven voor EHBO- en/of BHV-trainingen dus niet meer naar een andere opleider. Een ander voordeel is de krachtenbundeling van Wilgh en Aboma. Dit brengt een synergie teweeg, wat in de trainingen meer oplevert dan de som der delen. Eén plus één is in dit geval drie.”

Inspelen op specifieke situaties in de bouw. (Beeld: Aboma/Shutterstock)

Afgestemd op de bouwsector

De EHBO- en BHV-trainingen die Aboma biedt, zijn te volgen op verschillende niveaus. Van basis tot ploegleider en van regulier tot e-learning. De trainingen zijn, stuk voor stuk, volledig afgestemd op de bouwsector. Willigenburg: “Onze trainers zijn met Aboma naar verschillende bouwplaatsen gegaan, om de risico’s goed in kaart te brengen. Daar sluiten zij met de scenario’s in hun trainingen op aan. Echt maatwerk dus.” Visser benadrukt dat die voeling met de branche heel belangrijk is. Hij geeft een voorbeeld: “Stel, je moet een slachtoffer met een AED reanimeren terwijl hij op de stalen roostervloer van een steiger ligt. Wat doe je dan? Dit soort specifieke situaties kom je niet zo snel in een reguliere EHBO- of BHV-training tegen, maar zijn cruciaal om te weten.” De EHBO- en BHV-trainingen van Aboma voldoen aan de standaarden van NIBHV en het Oranje Kruis. Het aanbod is te bekijken op de website van Aboma.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details