Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Hoogwaardig en duurzaam wonen in voormalig UWV-kantoor

Het voormalige UWV-kantoor aan de Scheveningseweg in Den Haag is in opdracht van Amvest Development Real Estate getransformeerd

UWV-5
De buitenschil is op de onderste woonlagen ingevuld middels metselwerk. Daarboven is gekozen voor een lichtgewicht Colorcoat beplating.

22 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het voormalige UWV-kantoor aan de Scheveningseweg in Den Haag is in opdracht van Amvest Development Real Estate getransformeerd tot een hoogwaardig en duurzaam appartementencomplex met 143 appartementen en een parkeerkelder. PBV Architects en Klunder Architecten ontwierpen één vrijstaand en twee geschakelde gebouwblokken met twee visuele lagen en een groene buitenruimte, die perfect opgaan in het statige straatbeeld. Slokker Bouwgroep vestiging Breda was verantwoordelijk voor de bouwkundige uitwerking, inclusief alle installatietechnieken. Enkele weken na de oplevering kijkt projectleider Johan Fuykschot terug op een mooi en zeer omvangrijk project, dat in nauwe samenwerking met alle bouwpartners tot een goed einde is gebracht.

Tekst | Lieke van Zuilekom    Beeld | Slokker Bouwgroep

Om de woonfunctie mogelijk te maken, zijn alle bouwblokken tot op het casco gestript en opnieuw opgebouwd.

“Om de woonfunctie mogelijk te maken, zijn alle bouwblokken tot op het casco gestript”, vertelt Fuykschot. “Alleen de betonconstructie is overeind gebleven. Vervolgens hebben wij een compleet nieuwe invulling aan de gebouwen gegeven, conform het huidige Bouwbesluit. Op diverse plekken is de constructie uitgebreid. Bovendien zijn herstelwerkzaamheden uitgevoerd, op plekken waar de wapening en/of vloerdiktes niet overeenkwamen met de oorspronkelijke uitgangspunten. Om het project compleet te maken naar het beeld van de architecten, zijn de (deels overkapte) technische ruimtes op de bovenste verdieping verwijderd. In plaats hiervan zijn twee woonlagen toegevoegd. De basisconstructie bleek voldoende toereikend om deze extra verdiepingen te dragen.”

Het resultaat van de transformatie zijn duurzame woongebouwen met veel groene buitenruimte, opgezet in twee duidelijke visuele lagen.

De binnengevels zijn ingevuld met HSB-elementen. “De buitenschil is op de onderste woonlagen ingevuld middels metselwerk”, vertelt Fuykschot. “Daarboven is gekozen voor een lichtgewicht Colorcoat beplating. Inpandig zijn metal stud woningscheidende wanden en plafonds toegepast. Vanwege de beperkte bouwplaats zijn alle materialen met een torenkraan naar de juiste plek in of op het gebouw gehesen en direct verwerkt.” Waar alle transportgebieden (gangen en trappenhuizen) zijn afgewerkt met vloerbedekking, verlaagde plafonds en spuitwerk in kleur, zijn de woningen sausklaar opgeleverd, vertelt hij. “Wel zijn alle woningen voorzien van een luxe badkamer en keuken met inbouwapparatuur. Een luchtwarmtepomp voorziet in de verwarming en warmtapwaterbereiding van de woningen. In combinatie met zonnepanelen op het dak voldoen de appartementenblokken volledig aan de huidige duurzaamheidsnormen.”

Bouwinfo

Opdrachtgever: Amvest, Amsterdam
Architect: PBV Architects, Wassenaar en Klunder Architecten, Rotterdam
Aannemer: Slokker Bouwgroep, Breda
Constructeur: SWINN, Gouda

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%