Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoog-isolerende en geluiddempende kozijnen voor woningrenovatieproject

Hoog-isolerende en geluiddempende kozijnen voor woningrenovatieproject

Zo werken Ploeg kozijnen uit Nieuw-Vennep en Van Wijnen Groep al heel wat jaren samen aan verschillende projecten, zowel in nieuwbouw als renovatie. De partners werken momenteel ook aan de renovatie en optimalisatie van de woningen van Woonstichting De Key aan de Anton Waldorpstraat en omgeving in Amsterdam.

“Sinds de oprichting in 1980 hebben we al heel wat ervaring opgebouwd in het produceren, leveren en monteren van kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien, dakkapellen en meer voor zowel particuliere projecten als de zakelijke markt. Daarom willen we ook graag in een zo vroeg mogelijk stadium bij elk project betrokken worden om te kunnen meedenken over de juiste producten en processen”, vertelt Cor Hager. “In de woningen aan de Anton Waldorpstraat worden de bestaande kozijnen in de voor- en achtergevel vervangen door nieuwe puien met isolatieglas, waardoor tocht en warmteverlies vanaf nu tot het verleden behoren. Aan de zijde waar de invloed van omgevingslawaai het meest hinderlijk is, worden puien met een verbeterde akoestische waarde geïntegreerd. Verder zijn onze mensen verantwoordelijk voor de speciale aftimmering, waarmee koudebruggen vermeden worden.”

Een succesvolle realisatie van een dergelijk renovatieproject hangt af van de kwaliteit van de gebruikte producten en de afwerking door de aannemer, maar in grote mate ook van de communicatie en afspraken tussen alle bouwpartners. Hager gaat verder: “Een onderhoudsproject met meerdere woningen, zoals hier in Amsterdam, is heel intensief. Dat brengt natuurlijk ongemakken met zich mee voor de bewoners, die op deze bouwplaats tijdens het opknappen in hun woning blijven. Ze krijgen veel mensen over de vloer en er gebeurt van alles in hun woning. Het komt er dan ook op aan om die ongemakken tot een minimum te beperken. Daarvoor zijn een open communicatie en correcte afspraken tussen alle bouwpartners en met de opdrachtgever en bewoners cruciaal. Zo weet de opdrachtgever precies wat hij heeft aan de keten van bedrijven en dat is op alle vlakken een voordeel.”

Eén aanspreekpunt voor alle voorbereidende werkzaamheden: sloop-, boor- en zaagwerk
én asbestsanering


Aan de renovatie van woningen gaan vaak heel wat voorbereidende werkzaamheden vooraf. Daarvoor doen hoofdaannemers meestal een beroep op echte specialisten in het vak, zoals Prefect, dat zowel sloop-, boor- en zaagwerken als asbestsanering uitvoert. Na eerdere succesvolle projecten koos Van Wijnen Groep de firma uit Westknollendam ook voor het bouwteam bij de renovatie van de woningen aan de Anton Waldorpstraat. 

“We staan in voor het slopen van onder andere de oude containerhuisjes aan de voorzijde van de bouwblokken, maar voeren ook zaagwerk uit voor het verwijderen van de balkons en boorwerk voor de doorvoeren van de mechanische ventilatie”, licht directeur Hans Oldenmenger toe. “We staan uiteraard vooral bekend als gecertificeerd asbestsaneerder, waarbij we klanten volledig ontzorgen. Daarvoor beschikken we over een Asbestdeskundige (ADK), Deskundig Toezichthouder Asbestsloop (DTA) met VCA-Vol certificaat, geschoold personeel (DAV) en alle specialistische materieel en apparatuur. Bij dit project verwijderen we in ieder geval alle asbesthoudende toepassingen in de kozijnen aan de voor- en achtergevel van de woningen. Dat gebeurt volgens een strakke planning, maar in nauw overleg met de bewoners die tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven.”

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details