all-safe-2-kopieren

Transparante gevel bij de hoofdingang, raamstroken op de bovenste verdieping.

01:45
19-05-2020

Hoofdkantoor vestigt zich in Weesp

Eerste ALLSAFE met engine rooms

De behoefte aan opslagruimte lijkt niet te stuiten en wordt onder meer opgestuwd door de aanhoudende krapte op de woningmarkt. Eén van de grote aanbieders van opslagverhuur is ALLSAFE Mini Opslag, dat onlangs zijn 32ste vestiging opende in Weesp en hard op weg is door te groeien naar zeventig locaties in 2022. Bijzonder aan de vestiging Weesp is dat het tevens het hoofdkantoor van ALLSAFE is. Bovendien is het de eerste locatie met zogenoemde engine rooms; opslagfaciliteiten voor luxe auto’s en motoren.

Met de engine rooms boort ALLSAFE een nieuwe markt aan met veel potentie. Er zijn honderdduizenden youngtimers en oldtimers in Nederland en niet iedereen heeft daar thuis plek voor. ALLSAFE Weesp biedt geklimatiseerd onderdak en optionele onderhoudsdiensten voor 130 auto’s en dertig motoren op ruime parkeerplaatsen, zowel open als gesloten. Momenteel is ook in Oegstgeest een vestiging met engine rooms in aanbouw. Op de bovenste verdieping van het gebouw in  Weesp bevindt zich een multifunctionele ruimte met podium, tribune en professionele keuken. Deze ruimte leent zich perfect voor bedrijfspresentaties en is tevens toegankelijk met de autolift van de engine rooms.

Dubbelformaat

ALLSAFE Weesp is maar liefst 17.000 m² groot. Groothuis Bouwgroep realiseerde het casco, E=MC² verzorgde de afbouw van de kantoren. Het geknikte bouwwerk staat op de herontwikkellocatie C.J. van Houten Industriepark aan de rondweg van Weesp. “Goed bereikbaar en vanaf de rondweg kun je de auto’s mooi zien staan op de bovenste verdieping”, vertelt projectleider Rudolf Buitenhuis van Groothuis Bouwgroep. “In feite is dit een dubbelformaat ALLSAFE, met reguliere opslagunits op begane grond en eerste verdieping, engine rooms op de tweede, derde en vierde verdieping en het hoofdkantoor en de multifunctionele ruimte op de vierde verdieping.”

all-safe-1-kopieren

ALLSAFE Mini Opslag Weesp, strategisch gelegen aan de Rondweg.

 

Routine

Groothuis bouwde vijftien jaar geleden de eerste ALLSAFE vestiging, daarna een tijd enkele per jaar maar vorig jaar maar liefst tien. Buitenhuis: “We zijn een vaste waarde voor ALLSAFE en bouwen veel met vaste partijen. Het is bouwen op routine maar nog steeds met veel aandacht. Door de routine halen we een hoge bouwsnelheid.    

Als de fundering gereed is,zetten wij in zeven weken het hele casco neer.
Ook hier bouwden we bijna elke week een verdieping van 3.300 m², met twee montageploegen.”

Duurzame opzet

Het casco bestaat uit een staalconstructie op een gestorte begane grondvloer die op heipalen gefundeerd is. De staalconstructie is ingevuld met kanaalplaatvloeren, geïsoleerde sandwichpanelen en aluminium kozijnen met triple beglazing. “Het is een duurzaam gebouw, net als alle vestigingen van ALLSAFE. Op het dak is plek voor 300 zonnepanelen, verwarming gebeurt met warmtepompen en balansventilatie met warmteterugwinning, overal is LED-verlichting geplaatst en er is gebruik gemaakt van Cradle to Cradle-materialen.” De Rc-waarde van de gevels is 4,5, dak en begane grondvloer hebben een Rc-waarde van 5.

Inmiddels is een groot aantal units in gebruik genomen en staan er tientallen fraaie youngtimers en oldtimers in de stallingen van dit autohotel. Intern transport, ook van de auto’s, gaat via liften. Reguliere boxen variëren van 1 tot 120 m². Een autounit is in de regel 18 m² en heeft al dan niet een eigen toegangsdeur.  

Tekst | Tjerk van Duinen Beeld | Tasche Staalbouw, Tjerk van Duinen

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Brandwerende gevels voor AllSAFE in Weesp

AllSAFE is voor Cladding Point een zeer belangrijke relatie, die jaren geleden is ingezet en naar grote tevredenheid van beide kanten verloopt. AllSAFE is een zeer snel groeiend concept van opslagmogelijkheden. Er wordt ongeveer één nieuwe vestiging per maand opgeleverd.

Vrijwel alle AllSAFE vestigingen worden met een vast team van bouwers gerealiseerd, namelijk met Groothuis Bouwgroep (aannemer), Hardeman en Van Harten (montagebedrijf) en Cladding Point (gevelelementen). “Bij de hoofdvestiging van AllSAFE in Weesp hebben we de nieuwe bedrijfskleur RAL 5004 toegepast. Dit geeft een mooie combinatie met de Sikkens gele accenten. Alle gevels van AllSAFE worden brandwerend gebouwd; dit is natuurlijk het paradepaardje van Cladding Point. Met ons nieuwe FX2.0 systeem zijn wij absolute marktleider op het gebied van brandwerende sandwichelementen.”


Stalen casco

Als vaste partner van Groothuis Bouwgroep is Tasche Staalbouw onderdeel van het ALLSAFE-team, dat al vele vestigingen in Nederland heeft ge- en verbouwd. Coen Wesselink van Tasche Staalbouw was de projectleider in Weesp: “Wij hebben al een flink aantal casco’s gebouwd voor ALLSAFE, maar dit was een buitenformaat. Er is meer dan 600 ton staal in verwerkt, de bovenste verdieping is hoger dan normaal en de overspanningen op de bovenste verdieping zijn met 30 meter ook groter. Voor die overspanning zijn raatliggers toegepast, gemaakt van IPE600 profielen met een hoogte van 900 mm.”

Omdat het casco in een zeer korte tijd is gebouwd, heeft Tasche Staalbouw met Groothuis Bouwgroep een strak tijdschema gehanteerd voor de just-in-time levering van alle onderdelen. “De kanaalplaten liggen op SFB-liggers met ondergelaste stroken van 450 bij 15 mm. Die zijn in onze fabriek al aangebracht aan de HEA260 profielen. Wij hebben overigens ook de kanaalplaatvloeren gelegd, dat bleek een efficiëntere workflow op te leveren. Om dezelfde reden hebben wij ook de kolommen geplaatst en deze kokerprofielen volgestort met beton. Al het staal is gepoedercoat in de huiskleuren van ALLSAFE: blauw RAL 5004, Sikkens geel en een grijze RAL 7035 voor bij de liften.” Tasche Staalbouw is een middelgrote kwaliteitsstaalbouwer met een productiecapaciteit van 8.000 – 9.000 ton staal per jaar en heeft 65 mensen in dienst. Het bedrijf is gevestigd in Albergen, gemeente Tubbergen.

Lees meer over: ALLSAFE

Stedenbouw partners

Bouwinfo

Opdrachtgever ALLSAFE Mini Opslag, Amsterdam           

Ontwerp Studio Larkemika, Rotterdam

Constructeur Meijer & Joustra BV, Nijehaske

Uitvoering Groothuis Bouwgroep, Genemuiden

Staalconstructies Tasche Staalbouw, Albergen

Bruto vloeroppervlakte 17.000 m²

Bouwtijd mei 2019 – januari 2020

naamloos-1-kopierenphoto-2020-02-03-13-57-21-kopieren