Hoofdkantoor Roompot

Fundering magazijn.

01:41
05-02-2019

Hoofdkantoor Roompot | Goes

‘Door beperkt aantal verschillende materialen in de gevels is het juist zo’n mooi gebouw’

Het hoofdkantoor van Roompot Vakanties verhuist medio 2019 van Kamperland naar Goes. Daar wordt momenteel gebouwd aan een achttien meter hoog pand dat plaats gaat bieden aan vierhonderd medewerkers. Bouwgroep Peters is aannemer van de nieuwbouw.

Een ligging op een zichtlocatie aan de A58, goed bereikbaar met voldoende ruimte om het personeel centraal te huisvesten, dat zijn de redenen van Roompot om naar Goes te verhuizen. “Het nieuwe hoofdkantoor krijgt gebogen kopgevels en heeft een strakke uitstraling met een horizontale belijning. Er is er gekozen voor

Tekst: Jac Buchholz
Beeld: Bouwgroep Peters
Projectinfo

‘Volledig ontzorgd wat betoncasco betreft’
In Goes verrijst het nieuwe hoofdkantoor van Roompot. Het betonnen casco is inmiddels opgeleverd. Dat werd verzorgd door Preco BV. Directeur-eigenaar Theo Kool vertelt wat zijn bedrijf precies heeft gedaan. “We zijn al in een vroeg stadium bij het project betrokken en hebben de opdracht­gever ontzorgd; hebben dus niet alleen prefab betonnen onderdelen als constructieve wanden, kolommen, trappen en bordessen geproduceerd en geleverd maar tevens de engineering en montage verzorgd’.

Daarbij was een belangrijk uitgangspunt zowel voor de productie als opdrachtgever tot een optimaal en economisch ontwerp te komen. Preco BV begon met monteren in week 40 en rondde af in week 48. Dus ja, bevestigt Theo Kool, er was sprake van een korte doorlooptijd. “Dankzij de zorgvuldige voorbereidingen hebben we daaraan vast kunnen houden. Natuurlijk kom je in de uitvoering weleens iets tegen dat anders verloopt dan gepland, maar met eigen mensen op de bouw konden we snel schakelen.” De productie, zegt hij, begon net na de bouwvak, zodat er voldoende elementen waren op het moment dat de montage van het casco begon. “Het monteren verloopt sneller dan de productie, dus er was voldoende voorraad op de bouwplaats aanwezig. Alle elementen waren voor ons vrij standaard werk, maar de getoogde panelen voor de rondlopende gevels waren toch wel iets speciaals en mooi om te mogen maken.” Voor Preco BV zit het werk er nu op. “De afbouwfase is gestart en medio volgend jaar wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.”

Hoofdkantoor Roompot

Beeld: Limit fotografie.

Stedenbouw partners

Thomassen Logistiek CentrumBouwBeurs 2019