Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoofdkantoor Roompot | Goes

Hoofdkantoor Roompot | Goes

‘Door beperkt aantal verschillende materialen in de gevels is het juist zo’n mooi gebouw’

Het hoofdkantoor van Roompot Vakanties verhuist medio 2019 van Kamperland naar Goes. Daar wordt momenteel gebouwd aan een achttien meter hoog pand dat plaats gaat bieden aan vierhonderd medewerkers. Bouwgroep Peters is aannemer van de nieuwbouw.

Een ligging op een zichtlocatie aan de A58, goed bereikbaar met voldoende ruimte om het personeel centraal te huisvesten, dat zijn de redenen van Roompot om naar Goes te verhuizen. “Het nieuwe hoofdkantoor krijgt gebogen kopgevels en heeft een strakke uitstraling met een horizontale belijning. Er is er gekozen voor een beperkt aantal verschillende materialen in de gevels; door die keuze is het juist zo’n mooi gebouw”, stelt projectleider Ewout Dek van Bouwgroep Peters.

Ruwbouw
Het werk is aanbesteed op basis van een compleet Revit-model met daarbij een redelijk beknopte technische omschrijving. Dek: “In samenspraak met de architect en opdrachtgever is ieder onderdeel daarom tijdens de voorbereiding verder in detail ingevuld.” In juli van dit jaar werd gestart met de aanleg van de fundering en de beganegrondvloer. Vanaf eind september tot eind november is gewerkt aan de ruwbouw. Acht weken, een heel korte periode, erkent Dek. “Zeker voor een gebouw van deze omvang. Om alles efficiënt en soepel te laten verlopen hebben we ervoor gekozen om de belangrijkste onderdelen van het bouwproces door slechts enkele partijen te laten uitvoeren. Zo was er één partij die het complete betonskelet heeft geleverd en gemonteerd, doet één partij de gevelbekleding van het kantoor inclusief de achterconstructie en werken we samen met een totaalinstallateur. En voor het magazijn hebben we bijvoorbeeld de dakbedekking ondergebracht bij de partij die ook dak- en gevelbeplating levert en monteert. Gezamenlijk hebben we een nauwgezette planning gemaakt die we zorgvuldig bewaken.”

Piekdrukte in afbouw
De constructie van het kantoor bestaat uit prefab betonnen wandelementen en kanaalplaatvloeren. De gevels bestaan uit aluminium composietbekleding met aluminium kozijnen. Het interieur wordt ingevuld met metalstudwanden en voor heel het gebouw wordt slechts één type systeemplafond toegepast. Volgens Dek wordt het kantoor voorzien van eigentijdse installaties met onder meer energieopwekking met luchtwarmtepompen. Logistiek gezien verloopt het project soepel. “We werken vlakbij een afslag van de A58. Verder is er veel ruimte rondom het gebouw, vanwege het toekomstige parkeerterrein dat tijdens het bouwrijp maken is voorverhard. Dat gebruiken we onder meer om de prefab elementen op te slaan zodat er geen wachttijden ontstaan.” Tegen het einde van het project wacht nog een behoorlijke uitdaging, zegt hij. “Dan hebben we te maken met de piekdrukte van de afbouw in combinatie met de werkzaamheden aan de parkeerplaats. We liggen in ieder geval op schema om medio 2019 op te leveren. Dan heeft Zeeland er een toplocatie bij, voor een van oorsprong Zeeuws bedrijf.”

Hoofdkantoor Roompot

Betonelementen begane grond.

Hoofdkantoor Roompot

Betonelementen eerste verdieping.

Hoofdkantoor Roompot

Ruwbouwmontage installaties.

Hoofdkantoor Roompot

Elementen tweede verdieping.

Hoofdkantoor Roompot

Tweede verdieping.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details