Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoofdaannemer zocht gespecialiseerde co-maker voor gietbouwwerk
Van Muijen Betonbouw stond in voor de tunnelgietbouwwerkzaamheden.

Hoofdaannemer zocht gespecialiseerde co-maker voor gietbouwwerk

Bij de realisatie van project De Slotvrouwe zet ERA Contour vol in op co-maker­ship. Daarbij werkt ze bij voorkeur samen met vaste onderaannemers en leveranciers. Zo werd ook Van Muijen Betonbouw uit Obdam gevraagd om een prijsofferte in te dienen voor een groot gedeelte van de betonwerkzaamheden. 

“We werden geselecteerd voor de bovengrondse tunnelgietbouwwerkzaamheden, nodig om de drie woontorens met samen 21 koop- en 201 huurappartementen te realiseren. Een andere co-maker voert eerst de werken aan de kelderbak van de woontorens uit. Zodra de onderbouw voor een woontoren klaar is, starten we met de betonwerken voor de realisatie van de 12 verdiepingen. Dit project nam ongeveer een jaar in beslag”, vertelt projectcoördinator Ton Muurman. “In december 2020 startten we met de montage van de tunnelbekistingen voor de begane grond van het eerste appartementsgebouw, die de naam Zaligheid draagt. Per tunnelcyclus van 7 werkdagen werd 1 laag van het skelet in beton gegoten. In maart was deze eerste woontoren op hoogte en konden we de tunnelbekistingen direct overplaatsen naar het tweede gebouw. Daarna werd het skelet van appartementsblok Gerechtigheid helemaal gegoten, gevolgd door de derde fase, namelijk het gietbouwwerk voor de wanden en vloeren van blok Heerlijkheid.”

Als het maar nat en grijs is

Voor Van Muijen Betonbouw is dit uiteindelijk een alledaags project. De veelzijdige betonbouwer, gespecialiseerd in de natte beton, produceert en levert de complete betonnen ruwbouw voor projecten in de woning- en utiliteitsbouw. “We willen onze opdrachtgevers volledig ‘ontzorgen’, wat inhoudt dat we het volledige traject organiseren van het bedenken van een effectieve bouwsystematiek en alle noodzakelijke voorbereidingen tot de uitvoering van een bouwwerk”, gaat de projectcoördinator verder. “We passen ons steeds flexibel aan de behoeften van elk project aan en onze ervaren medewerkers denken graag met de klant mee om tot een kwalitatief hoogwaardige oplossing te komen. Bij ons werken immers alleen maar echte betonbouwers, die graag werken met alles wat nat en grijs is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details