Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hoe wordt Nederland aantrekkelijk voor arbeidsmigrant en werkgever?  HUISVESTING – PASSEND,  HAALBAAR & BETAALBAAR

Hoe wordt Nederland aantrekkelijk voor arbeidsmigrant en werkgever? HUISVESTING – PASSEND, HAALBAAR & BETAALBAAR

Veel EU-landen kampen met een vergrijzingsprobleem. Dit creëert tekorten op de arbeidsmarkt. Om deze tekorten op te lossen, doen veel bedrijven een beroep op arbeidsmigranten. Ook in Nederland is de arbeidsmigrant onmisbaar geworden voor nagenoeg elke bedrijfstak. Dit levert een uitdaging op, want hoe zorg je er als land en bedrijf voor dat de keuze op jou valt en niet op een ander? Hierbij speelt goede huisvesting steeds vaker een belangrijke rol.

Waar men wil werken, wordt steeds meer bepaald door huisvesting. Fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten moet vanzelfsprekend zijn.
 

Salaris, kwaliteit en prijs

Niet alleen de hoogte van het salaris is bepalend voor de keuze van de arbeidsmigrant, maar ook de kwaliteit en de prijs van de aangeboden huisvesting. En juist bij die huisvesting loopt het vaak spaak. Het woningtekort is de laatste jaren toegenomen en de doelstellingen van lokale en landelijke overheden om meer woningen bij te bouwen, worden niet gehaald. Het gevolg: bestaande woningen worden door beleggers opgekocht om daar onder meer arbeidsmigranten in te laten wonen. Een nadeel hiervan is dat deze woningen in zekere mate aan de reguliere woningmarkt worden onttrokken, waardoor de wachttijden voor o.a. starters toenemen. 

 

Modulaire bouw als alternatief

Er moeten dus simpelweg meer woningen komen. Innovatieve bouwmethoden bieden mogelijkheden voor zowel tijdelijke als permanente huisvesting, zeker als er seriematigheid van toepassing is.
Onderdelen van modulaire woningen worden namelijk in vaste eenheden in de fabriek gemaakt. Serieproductie houdt de prijs laag. Bovendien kan hiermee snel op locatie gebouwd worden met minimale overlast voor de omgeving. Daarmee wordt het bouwen een innovatief en geïndustrialiseerd proces. Na verloop van tijd kan het gebouw uitgebreid of verplaatst worden. Door de modulariteit kan het gebouw op een andere locatie worden hergebruikt. Het circulaire bouwen is daarmee één van de kernwaarden van deze bouwmethode. 

 

De kwaliteit van permanente bouw

Modulaire bouw voldoet aan alle woon- en bouw­eisen. Het systeem bestaat uit industrieel vervaardigde bouwelementen met een hoge kwaliteit in detaillering en afwerking. De elementen voldoen aan het geldende Bouwbesluit, de eisen aan het binnenklimaat en de architectonische eisen. De kwaliteit is zo hoog dat een tijdelijk gebouw voor migranten zelfs als permanent gebouw kan gaan functioneren. “De ruimtes zijn goed geïsoleerd en dempen omgevingsgeluid”, aldus John Ouburg, accountmanager bij Wagenbouw Bouwsystemen B.V.. “Ook heeft elke bouwlaag een betonvloer, waardoor het contactgeluid nihil is. Door geluidsisolerende materialen is de geluidsoverdracht tussen de kamers zeer laag, waardoor privacy gewaarborgd is.”

 Geavanceerde isolatie­pakketten en koelinstallaties

“Soms vragen opdrachtgevers: ‘Maar dat platte dak, is dat niet warm?’. Door het gebruik van geavanceerde isolatiepakketten en koelinstallaties (optioneel) is dat niet langer het geval. Ook op dit gebied voldoet WONDUR aan de regels van het Bouwbesluit. Desgewenst kunnen wij effectieve maatregelen nemen om een gebouw tot aan een energielabel A te isoleren. Ook is het mogelijk om een kapconstructie of hellend dak te plaatsen, voor een esthetisch effect of met zonwerende functie. Uiteraard kunnen er ook zonnepanelen geplaatst worden.”  ζ 

Wagenbouw Bouwsystemen B.V. (onderdeel van Dutch Cabin Group) heeft samen met Kavel44 B.V. het initiatief genomen om het Wondur concept op de markt te introduceren. Het concept wordt in de fabriek gebouwd en in complete modulaire eenheden op de bouwplaats afgeleverd. Daarbij wordt gekeken naar de optimale gebouwconfiguratie. Wondur streeft naar een optimalisatie van de vorm in relatie tot het materiaalgebruik. Zoals de hegaxon het resultaat is van de optimalisatie van de honingraat in de natuur, is Wondur dit voor migrantenhuisvesting. 

 

Enkele voordelen van het WONDUR concept:

· Toekomstbestendig: aanpasbaar in tijden van groei én krimp;

· Tijdwinst (bouwtijd tot 50% korter);

· Minimale overlast voor de omgeving;

· Diverse mogelijkheden binnen het ontwerp;

· Seriematige productie en standaardi­satie maken de huisvesting haalbaar en betaalbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details