Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
High-end warmte-/koude-units met gegarandeerde retourtemperatuur

High-end warmte-/koude-units met gegarandeerde retourtemperatuur

In de appartementen van de Zalmhaventoren worden ten behoeve van een optimale warmtedistributie 464 Arctic WKW-units (type S-3,5P) geïnstalleerd, uitgevoerd met AquaHeat Mercurius remote control en Diehl energiemeters. “De WKW-units in de woningen beschikken over een eigen ontwikkeld 3,5-pijpssysteem, waardoor de distributie van warmte, koude en warmtapwater is geoptimaliseerd met een gegarandeerde centrale retourtemperatuur”, aldus directeur Dirk Ockhuizen van producent Fortes Energy Systems. 

De AquaHeat-units van het type Arctic WKW S-3,5-P worden geplaatst in woningen zoals die van De Zalmhaven, aangesloten op een warmte-/koude-distributienet. Functies zijn het verwarmen van tapwater, het regelen van het secundaire warmte-/koudesysteem met een mengregeling, drukscheiding tussen het primaire en secundaire warmte-/koudesysteem en het leveren van warmte en koude bij vraag van een externe thermostaat.

Project De Zalmhaven wordt voorzien van een WKO, met stadsverwarming als secundair verwarmingssysteem. Voor een optimale warmtedistributie in de woningen is een high-end warmte-unit nodig met een gegarandeerde retourtemperatuur, zoals het 3,5-pijps systeem dat intern bij Fortes Energy Systems is ontwikkeld. “Dit soort projecten vereist een universele warmte-unit die het juiste comfort biedt. Wij kunnen een dergelijk systeem als enige leveren.”

De keuze voor dit type warmte-unit is een no regret-oplossing, zegt Ockhuizen. “Bijvoorbeeld: in het geval van waterlekkage in het secundaire verwarmingssysteem wordt waterschade tot een minimum beperkt, doordat het primaire en secundaire verwarmingssysteem middels een warmtewisselaar van elkaar zijn gescheiden.”

In de laagbouw van De Zalmhaven worden nog eens 33 Arctic HEX-120 standaard warmte-units geplaatst.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details