Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het verloop van een bouwproject hangt af van verschillende factoren

Het verloop van een bouwproject hangt af van verschillende factoren

Vloeren in bestaande en nieuwe parkeergarage worden uitgevoerd met een gelijkend coatingsysteem

Hoe een project verloopt, kan men nooit exact op voorhand bepalen. Dat hangt immers van heel wat factoren af. Voor de realisatie van de nieuwe parkeergarage met bovenbouw kon projectontwikkelaar Peter van Dijk alvast een beroep doen op een team van deskundige en gedreven bouwpartners. SealteQ Noord kreeg van de gemeente Emmen de opdracht om de vloeren van de bestaande parkeergarage te renoveren en werd tegelijk door AKOR bouw benaderd voor de afwerking van de vloeren in het nieuwbouwproject, met een gelijkend coatingsysteem.

Alle hellingbanen werden behandeld met een epoxy slijtlaag ingestrooid met Amaril.

 

Locatie, klimatologische omstandigheden, seizoen, planning, de betrokkenheid van medewerkers, toeleveranciers en opdrachtgever, het coatingsysteem, …, het zijn allemaal factoren die een project uniek maken. Door de jaren heen heeft de SealteQ Group al heel wat parkeergarages mogen afwerken en renoveren. “De afgelopen 40 jaar zijn we van een specialist in betonrenovatie en -reparatie, waterdicht injecteren van (grond)waterlekkages en vloerafwerkingen geëvolueerd naar een toonaangevende speler in het levensduurverlengend onderhoud van beton en staal. We hebben dan ook al heel wat verschillende projecten in heel Nederland uitgevoerd”, vertelt projectleider Harald Hoogeveen. “De gemeente Emmen benaderde ons voor de renovatie van de vloeren op niveau -1 en -2 van de bestaande parkeergarage onder het Willinkplein/Raadhuisplein, goed voor 10.000 m². Aangezien AKOR bouw een nieuwe parkeergarage van ca. 5.000 m² tegen de bestaande kelder aan bouwt, heeft zij ons eveneens gecontacteerd om de parkeergaragevloer in dit gedeelte af te werken met een gelijkend coatingsysteem van Master Builders Solutions (BASF).”

SealterQ Noord zorgde ook voor de afwerking van de parkeergarages met parkeervakken, pijlen, loop- en zebrapaden en alle noodzakelijke pictogrammen.

 

Afwerking tot in de kleinste details

De werkzaamheden startten met de mechanische voorbewerking en het stofvrij maken van de vloeren. Daarna werd een lijvige epoxy schraaplaag aangebracht, die vervolgens vol en zat is ingestrooid. De vloeren op niveau -2 van de bestaande parkeergarage en niveau -1 van de nieuwe parking werden afgewerkt met een slijtvaste coatinglaag type MasterSeal Traffix 2273 van Master Builders Solutions (BASF).

Op de -1 vloer van de bestaande parkeergarage (tussendek) bracht de specialist een scheuroverbruggende oplossing aan, die gelijkaardig is aan het bovengenoemde product, maar uitgerust is met een membraan als extra tussenlaag, type MasterSeal Traffic 2264. Tot slot zorgde SealteQ Noord voor de afwerking met parkeervakken, pijlen, loop- en zebrapaden en alle noodzakelijk pictogrammen en werden alle hellingbanen behandeld met een epoxy slijtlaag ingestrooid met Amaril. “Eind januari zijn we gestart met de uitwerking van de eerste fase van dit project. Gemiddeld waren we in ploegen van 6 personen op de bouwplaats actief, inclusief een meewerkend voorman. Voor het aanbrengen van het scheuroverbruggende membraan in de derde en laatste fase van de werkzaamheden hebben we een team van 8 personen ingezet”, geeft Hoogeveen aan. “We hebben recent nog een project in Zeist afgerond en werken op twee bouwplaatsen in Enschede en eentje in Deventer. Ook waren we betrokken bij de renovatie van de Van Heek parkeergarage in Enschede, een parking aan de Westerstraat in Emmen, de UMCG Noord/Zuid en CiBoGa in Groningen en nog heel wat andere garage- en industrievloeren van middelgrote en grotere projecten in heel Nederland.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details