00:50
10-02-2020

Het Nieuwe Havenkwartier, Lisse | Katwijks bedrijf schildert Havenkwartier Lisse

Schilderwerkzaamheden aan diverse soorten woningen

Nadat Schildersbedrijf Hans van der Plas in 2018 zo’n 40 woningen van het appartementencomplex Veilingmeester in het Havenkwartier in Lisse had geschilderd, kreeg het schildersbedrijf ook de vraag om 21 appartementen en 44 woonhuizen in deze wijk te schilderen.

Afgelopen mei begon het Katwijkse schildersbedrijf aan de schilderwerkzaam­heden in het Zuid-Hollandse dorp, waarbij het hulp kreeg van verffabrikant Sikkens. “In opdracht van aannemer Ouwehand Bouw Katwijk hadden we de appartementen in Veilingmeester geschilderd en van de Ouwehand-vestiging in Gorinchem kregen we daarna de opdracht om ook de 21 appartementen en 44 woonhuizen te schilderen. We kregen een technische omschrijving, op basis waarvan we een verftechnisch advies moesten geven”, vertelt Marco van der Plas. “Met een adviseur van Sikkens ben ik toen in overleg gegaan over welke soorten verf en lak voor welke toepassing het meest geschikt zijn.” Schildersbedrijf Hans van der Plas werkt sinds zijn oprichting in 1989 al samen met deze verffabrikant. “Deze samenwerking is in de loop der jaren zo gegroeid: samen overleggen we welke soort verf voor welke toepassing het best is om te gebruiken.”

In Lisse behelsden de werkzaamheden onder meer het schilderwerk van de gevelkozijnen en -betimmeringen en de inpandige trappen. “Het ging dus om verfwerkzaamheden binnen en buiten. Dat maakte het niet bijzonder, maar wel het feit dat het ging om allerlei soorten woningen: van twee-onder-één-kap tot grachtenwoningen en appartementen. Ik was erg blij met die afwisseling, die maakte de werkzaamheden leuker voor ons personeel.” De werkzaamheden voor Schildersbedrijf Hans van der Plas duurden tot eind november 2019. 

Tekst | Tim van Dorsten

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners