Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het Nieuwe Havenkwartier | Diversiteit aan daken op nieuwe woningen in Lisse

Het Nieuwe Havenkwartier | Diversiteit aan daken op nieuwe woningen in Lisse

In Het Nieuwe Havenkwartier van Lisse heeft Topvorm Prefab gezorgd voor de levering van een diversiteit aan prefab daken voor in totaal 44 woningen.

Onder leiding van aannemer Ouwehand krijgt Lisse in Het Nieuwe Havenkwartier 52 nieuwe grondgebonden woningen, 46 nieuwe sociale huurwoningen en 21 nieuwe vrije sectorappartementen. Voor 44 woningen heeft Topvorm Prefab de prefab daken en dakkapellen verzorgd, voor de appartementen ging het om de levering van prefab daken en HSB-wanden. Het ging hierbij onder meer om diverse vormen kappen, zoals lessenaarsdaken, tentdaken en daken met hoekkepers en/of kilkepers. Daarnaast zijn er daken bij met een combinatie van hellend en plat. Medeoprichter en directeur Timmerman was blij met de diversiteit aan kapvormen. “Hoewel al onze prefab daken maatwerk zijn, gaat het vaak toch om seriematige bouw. De diversiteit aan daken binnen zo’n project maakt het interessant voor iedereen. De daken ontwerpen wij op pannenmaat. Daardoor hoeven de pannen zo min mogelijk geslepen te worden bij de plaatsing op de bouw. Dit is wel zo netjes en resulteert in minder afval.”

Topvorm Prefab werd via Ouwehand bij dit project betrokken. “Met die aannemer werken we vaker samen, we zijn partners van elkaar. Dit soort samenwerkingsverbanden heeft ook onze voorkeur. Dit geeft ons de mogelijkheid om, als bouwpartner of productspecialist, op een gelijkwaardig niveau samen te werken. Vaak zijn we vanaf het prille begin bij zo’n project betrokken, zodat wij onze kennis direct in het project kunnen inbrengen. Erg mooi om zo samen bezig te zijn.” De werkzaamheden aan de daken werden van maart tot en met juni 2019 uitgevoerd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details