Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het HoutAlu-Kozijn® voor Aurora Wageningen

Het HoutAlu-Kozijn® voor Aurora Wageningen

Het project

Aurora is een nieuw gebouw op de campus en zal een vervanging zijn voor het pand Triton. De flexibiliteit van het gebouw Aurora is enorm. De collegezalen kunnen worden vergroot, maar ook om gebouwd worden tot laboratoria.

De voornaamste materialen zijn glas en hout voor duurzame uitstraling wat gaat bijdragen aan het groene imago van de universiteit. In de centrale hal is een grote vide van 5 verdiepingen hoog tot het dak. In het atrium zal ook veel groen worden gebruikt, zo komen er twee tropische bomen in de centrale hal van maar liefst 8 meter hoogte. De buitenzijde aan het gebouw is voornamelijk glas en dat zorgt voor enorme lichtinval, vandaar ook de naam Aurora.

Het doel van dit gebouw is een gezonde leefomgeving te creëren voor studenten, waarbij een open sfeer heerst. Studenten moeten zich uitgenodigd voelen om inspiratie op te doen en kennis te delen. Met nog maar twee maanden te gaan, is het einde van de bouw bijna in zicht. Uiteindelijk zal Aurora op 1 juli worden opgeleverd om vervolgens ingericht te worden voor het nieuwe studiejaar van 2021/2022.

Het HoutAlu-Kozijn®

In het project Aurora wordt gebruik gemaakt van het HoutAlu-Kozijn® van WEBO. Een veelzijdig kozijn dat vele voordelen kent. De buitenzijde is van sterk en onderhoudsvrij aluminium. Daarentegen is de binnenzijde van het kozijn van hout, dat zorgt voor een warme, sfeervolle uitstraling. Hierbij is de kleur van zowel het aluminium als het hout naar eigen smaak te bepalen. En heeft u al nagedacht over het soort hout dat u wilt gebruiken aan de binnenzijde?

Het HoutAlu-Kozijn® van WEBO draagt bij aan de eis van nu, Aurora zal moeten voldoen aan de BENG-norm. Met andere woorden het is een Bijna Energie Neutraal Gebouw, waarbij het energieverlies aanzienlijk moet worden gereduceerd. Het HoutAlu-Kozijn|® heeft een U-waarde tot wel 0,64 en is voorzien van triple glas.

Het HoutAlu-Kozijn® is ideaal voor hoogbouw, zo ook voor Aurora. Het kozijn is onderhoudsvrij en heeft een lage Total Cost of Ownership. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van dit kozijn? Neem dan vrijblijvend contact op.

Meer weten over het HoutAlu-Kozijn®? Klik dan hier!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details