Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Het eerste BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat is binnen!’
‘Binnen dit gigantische complex hebben we zo’n beetje alles aangesloten wat een kabel nodig heeft.’

‘Het eerste BREEAM ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat is binnen!’

Terwijl aan de buitenzijde de contouren van het gigantische pand van Van Acht zichtbaar werden, draaide v.d. Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging aan de binnenzijde op volle toeren. Overal verrichtte zij voorbereidend werk: voedings- en zwakstroomkabels trekken, kabelgoten monteren en de infrastructuur aanleggen voor de later te monteren installaties. 

Het distributiecentrum is een mooi referentieproject.

“Aanvankelijk bestond onze opdracht uit het aanleggen van de elektrotechnische infrastructuur”, vertelt John van Lankvelt, projectleider van v.d. Vleuten Elektrotechniek & Beveiliging. “Denk hierbij onder meer aan het aansluiten van de nieuw te plaatsen trafo’s en verdeelkasten en de verlichtingsinstallatie. Enige tijd later werd de opdracht uitgebreid met de beveiligingsinstallatie, toegangscontrole-installatie, geluidsinstallatie, camera-installatie en laadstations. Hierdoor hebben we als installateur bij dit gigantische project zo’n beetje alles aangesloten wat een kabel nodig heeft. Dit past bij onze propositie als totaalinstallateur, al gaf het bij dit project wel een enorme tijdsdruk.” 

Een extra uitdaging vormde de BREEAM-certificering en dan met name het behalen van de ‘Outstanding’-score volgens de beoordelingsrichtlijn BREEAM 2020. “Deze versie van BREEAM is nog nauwelijks toegepast. Hierdoor was het regelmatig even puzzelen, zowel voor ons als voor onze toeleveranciers. De richtlijn heeft bijvoorbeeld betrekking op de terreinverlichting en laadpalen, maar ook op de opwekking van zonne-energie”, aldus Van Lankvelt. “Nu we het einde van het project naderen en aan alle eisen hebben voldaan, hebben we het BREEAM ‘Outstanding’ certificaat behaald!” 

Het paneel van het toegangscontrole-systeem van Paxton.

“Dit maakt het distributiecentrum van Van Acht tot een mooi referentieproject. Het is een groot project waar in een relatief korte tijd een extreem hoge kwaliteit werd geleverd en alle facetten van ons vakgebied voorbij kwamen. Daar wil je je bedrijfsnaam toch aan verbinden!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details