Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Het belang van een goede ventilatie

Het belang van een goede ventilatie

Door de focus van de laatste decennia op goede isolatie van woonhuizen en kantoren, zijn veel gebouwen wel prima geïsoleerd, maar is daardoor de kwaliteit van de lucht wel achteruitgegaan. De luchtkwaliteit is zeker van belang voor de gezondheid, maar daarnaast ook voor het voorkomen van schimmelproblemen.

Waarom ventileren?

De luchtvochtigheid is van groot belang voor je gezondheid. Naast dat er gezondheidsproblemen voor mensen met luchtwegaandoeningen of allergieën ontstaan bij een te droge of te vochtige lucht, vaart iedereen wel bij een juiste luchtvochtigheid in huis. Aan de ene kant is een te vochtige lucht niet goed omdat hiermee o.a. schimmels uitgenodigd worden om bezit te nemen van bijvoorbeeld de muren. Schimmels kunnen een bedreiging zijn voor de gezondheid van mens en dier. Maar aan de andere kant is een te droge lucht ook weer niet goed. In een te droge lucht kan stof zich beter verplaatsen, wat uiteraard op die manier weer ingeademd zal worden. Het mag duidelijk zijn dat de juiste luchtvochtigheid van groot belang is. Naast deze problemen is schimmelvorming ook nog eens een lelijk gezicht, wat daar bovenop zeer moeilijk te verwijderen kan zijn.

Hoe ventileer je het beste?

Natuurlijk helpt het al als regelmatig even de ramen opengezet worden, maar niet iedere ruimte zal hiervoor geschikte ramen hebben. Daarnaast is het ook afhankelijk van het weer of de ramen opengezet kunnen worden. Tevens zijn er ruimtes, zoals regelmatig bij badkamers gebeurt, die zelfs geen ramen hebben en dus volledig afhankelijk zijn van een ventilatierooster. Veel beter is het gebruik van de juiste ventilatiemogelijkheden in huis, zoals een ventilatierooster of een ander ventilatiesysteem. Hiermee kan er gezorgd worden voor een constante luchtzuivering doordat de lucht gedurende de hele dag gecirculeerd zal worden. Een luchtrooster kopen kan eenvoudig online bij een ventilatieshop. Ventilatieroosters variëren in grootte, kleur en materiaal, zodat het mogelijk is om voor iedere ruimte een prima passend rooster te vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details