Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hernieuwbaarheidslogo voor WEBO op concept I en II geveltimmerwerk

Hernieuwbaarheidslogo voor WEBO op concept I en II geveltimmerwerk

WEBO mag sinds kort het ‘Hernieuwbaarheidslogo klasse 2’ aanbrengen op al haar concept I en II geveltimmerwerk (ramen en kozijnen). Het biobased gehalte van de houten bouwproducten is op een onafhankelijke en uniforme wijze vastgelegd door SKH volgens de BRL 7010 en dient als aanvulling op het KOMO®-certificaat. Met het predicaat HERNIEUWBAAR toont WEBO aan dat het toegepaste hout als grondstof vernieuwd kan worden en daarmee een grote bijdrage levert aan de verduurzaming van de bouwsector.

Toekomstbestendige grondstof

De Nederlandse overheid streeft naar een circulaire economie in 2050, waarin zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van onuitputtelijke, gerecyclede en biobased grondstoffen. De bouwsector staat hierdoor voor grote uitdagingen: zo worden er steeds strengere eisen gesteld aan de circulariteit en energieprestatie (BENG en NOM) van gebouwen en moet de CO2– en stikstofuitstoot verder teruggedrongen worden. Dat terwijl er de komende jaren ook nog eens ieder jaar 100.000 nieuwe woningen gerealiseerd moeten worden door de woningnood.

Hout speelt als bouwmateriaal een steeds grotere rol om aan alle duurzaamheids-, CO2-, stikstof- en PEFAS-regels te kunnen voldoen. Het Hernieuwbaarheidslogo onderstreept dit en laat het belang zien van houten kozijnen in een circulaire economie.

Naast het Hernieuwbaarheidslogo is WEBO in het bezit van de volgende keurmerken en certificeringen: KOMO®-keurmerk (inclusief attesten en de Bouwbesluit-aansluitdocumenten), CE-keurmerk (inclusief brandwerende kozijnen), HOUT100% zekerheid en PEFCtm– en/of FSC®– en STIP®-certificaten.

Uitvinders in de timmerindustrie

WEBO positioneert zich als ‘Uitvinders in de timmerindustrie’ en zoekt continu naar nieuwe toepassingen die klaar zijn voor 2050. Zo kunnen de prefab HSB-elementen van WEBO in de fabriek al voorzien worden van kozijnen en zelfs een complete buitenschil (Steigerloos® Bouwen).

Ook het Circulair-Kozijn® van WEBO is een mooi voorbeeld van een toekomstbestendig product. Dit kozijn bestaat namelijk uit een binnen- en buitendeel, waarbij de buitenzijde demontabel is en eenvoudig vervangen kan worden. De binnenzijde wordt niet blootgesteld aan weersinvloeden, waardoor het hout geen bewerking nodig heeft en slijtvast is.

Project De Warren, Amsterdam | HSB-elementen, prefab voorzien van Accoya® kozijnen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd hoe WEBO jouw project kan verduurzamen? Neem dan contact op met Rik Notkamp; hij denkt graag met je mee!

rnotkamp@webo.nl
0548 800 931

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details