Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Woningbouw- en utiliteitsbouw

Herkenbare uitstraling voor Compaxo

Compaxo-02—Kantoor

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Bessels architecten & ingenieurs

16 maart 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Bessels architecten & ingenieurs werd door Compaxo ingeschakeld voor de uitdagende uitbreiding en optimalisering van het bedrijf. Projectleider en partner Cordy Volkers: “Het snel kunnen koelen van karkassen heeft een belangrijke positieve impact op de vleeskwaliteit en hygiëne. Daarom wilde Compaxo het bestaande vleesverwerkingsbedrijf uitbreiden met de bouw van een snelkoeltunnel van 70 meter lang.” 

Het pand heeft een industriële gevel.

“Van planvorming en ontwerp tot en met vergunningverlening en bouwbegeleiding zijn wij betrokken bij het project. Wij zijn ontzorgend in de totale projectbegeleiding in alle fases.” Door het koelproces centraal te zetten in het ontwerp kreeg Compaxo een optimaal ingerichte routing om het vlees na de slacht zo snel mogelijk naar de snelkoeling te transporteren. Met als resultaat een efficiëntie- en kwaliteitsslag in zowel het product als in het bedrijfsproces. Volkers: “In feite hadden wij hierbij drie projecten onder onze hoede. Op de bestaande en aangekochte kavel worden stallen, een productiedeel en een kantorendeel gerealiseerd.”

Compaxo heeft een herkenbare uitstraling gekregen.

Het nieuwe kantoor met sociale ruimten is op de verdieping geplaatst, vanaf waar er een goed uitzicht is over het voorterrein. Door de toevoeging van een loopbrug kan het personeel dit deel veilig bereiken. Fase 1, de nieuwe snelkoeltunnel, zorgt voor een kwalitatief beter product. Fase 2 bestaat uit het kantoor met sociale ruimten, koelcellen en productieruimte. “We borduren voort op de bestaande bouw en de bestaande fabriek draait door. Een goede samenwerking is dus zeer belangrijk.”

De nieuwe stallen.

De gehele fabriek van Compaxo heeft een herkenbare uitstraling gekregen. Architect en partner Mandy Doeve: “Het pand is zichtbaar vanaf de snelweg, we hebben het kantoor daarom opgetild en het geheel duidelijk één identiteit gegeven qua kleurstelling en uitstraling. Het lossen van vee gebeurt binnen en dus helemaal uit het zicht. Het pand is verder voorzien van een mooie industriële gevel met een verticaal raster erop. Bij het passeren van het kantoorgebouw zorgt dit raster voor een dynamisch beeld.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details