Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Havensteder kiest voor verduurzaming in Capelle a/d IJssel

In opdracht van Havensteder pakte BAM Wonen 212 huurwoningen in Capelle a/d IJssel grondig aan. Naast een algemene renovatie van...

naamloos-1-kopieren

11 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Renovatie en isolatie 212 woningen door BAM Wonen

In opdracht van Havensteder pakte BAM Wonen 212 huurwoningen in Capelle a/d IJssel grondig aan. Naast een algemene renovatie van de appartementen is een aantal ingrijpende duurzaamheidsaanpassingen gedaan, waarbij isolatie centraal stond. Een betere isolatie levert de bewoners veel wooncomfort en lagere woonlasten op. Bovendien is de positieve milieu-impact aanzienlijk. Zo is er een daling van zo’n 80.000 kubieke meter van het totale gasverbruik per jaar, wat resulteert in een forse vermindering van CO2-uitstoot.

De 212 appartementen zijn gelegen aan de Karekietstraat, Reigerlaan en Alkenlaan in Capelle a/d IJssel. Als onderdeel van de renovatie is asbest verwijderd, voegwerk hersteld, metselwerk gereinigd en ook zijn de gevels voorzien van een speciale beschermlaag. Houten kozijnen zijn vervangen door kunststof exemplaren en het resterende houtwerk is geschilderd.

Isoleren

Het vernieuwen van het isolatiemateriaal in de gevels van de appartementen en het aanbrengen van hoogwaardige dakisolatie zorgt voor een betere inpandige klimaatbeheersing en daarmee voor een comfortabele leefomgeving. Ook de kruipruimte en bergingen zijn geïsoleerd en al het glas is vervangen voor HR++ glas. Isolatie vraagt om goede ventilatie en daarom is ieder appartement uitgerust met een nieuw, individueel ventilatiesysteem en ventilatieroosters.

Investeren in energiezuinigheid

Havensteder investeert fors in de energiezuinigheid van haar woningen. Het gaat daarbij om het verbeteren van zo’n 800 woningen per jaar, een extra jaarlijkse investering van zo’n € 16 miljoen. De focus ligt op isoleren en ventileren. Het verwarmen van een woning vraagt de meeste energie en isoleren is dan ook de meest effectieve manier om verbruik te verminderen en woonlasten omlaag te brengen. Als er wordt geïsoleerd gebeurt dat direct naar nieuwbouwstandaarden en op het moment dat er al onderhoud nodig is aan een woning.

Dit is het eerste project dat BAM Wonen als duurzaamheidspartner van Havensteder heeft uitgevoerd. Komende jaren werkt BAM Wonen samen met drie andere partijen in opdracht van Havensteder aan het verduurzamen van 3500 woningen in Rotterdam en omgeving.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%