Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Havenlofts, Rotterdam | 70.000 meter Canadees hout in Rotterdamse Havenlofts

Havenlofts, Rotterdam | 70.000 meter Canadees hout in Rotterdamse Havenlofts

De gevels van de achttien Havenlofts in de Rotterdamse Nassauhaven zijn gemaakt van het Canadese hout Alaska Yellow Cedar. Om dit hout te keuren, is Aad Hobo van Heuvelman Hout naar Canada geweest.

“Ons eerste idee was om het hout Red Cedar te leveren”, vertelt accountmanager Aad Hobo. “Vanwege de beperkte beschikbaarheid gingen we op zoek naar een alternatief, dat we vonden in Alaska Yellow Cedar. Dat dit hout op natuurlijke wijze mooi egaal grijs wordt, gaf voor Public Domain Architecten de doorslag om hiervoor te kiezen.” Daarnaast beschikt deze houtsoort over het duurzame PEFC-keurmerk, wat een eis was, en is het bijna foutvrij.

Om de partijen te keuren, ging Hobo begin april 2019 naar Canada. “Ik heb hiervoor zagerijen en leveranciers bezocht. We hebben onze keuze gemaakt op basis van de beschikbaarheid: voor de gevel van alle achttien woningen is in totaal 70.000 meter hout nodig.”

Voordat Heuvelman Hout het hout aan aannemer BIK bouw levert, zorgt de houtleverancier zelf voor de verwerking. “Wij maken het hout op maat in latten en balken van drie verschillende afmetingen”, vertelt Hobo, “en leveren dit aan in een pakket per woning en per gevel. Zo zorgen we er als totaalleverancier voor dat BIK bouw zo min mogelijk zelf hoeft uit te zoeken.” In september 2019 heeft Heuvelman Hout het eerste Canadese hout geleverd en Hobo verwacht dat het project nog tot het eind van dit jaar duurt. Naast het Alaska Yellow Cedar zorgt Heuvelman Hout ook voor de levering van de vurenhout balken en OSB-vloerplaten voor de verdiepingsvloeren in deze Havenlofts in de Nassauhaven van Rotterdam.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details