Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Havelte is een pareltje  in het centrum rijker
De appartementen liggen in het centrum met alle nodige voorzieningen in de buurt.

Havelte is een pareltje in het centrum rijker

Negen woningen in het hogere segment

Jansman Bouw uit Luttenberg leverde onlangs negen ruime appartementen op in het centrum van Havelte. Nieuwbouwproject Het Dorenbosch ligt op de plaats waar voorheen aannemersbedrijf Dorenbos lag, met winkels en alle nodige voorzieningen om de hoek. Niet gek dat alle appartementen binnen de kortste keren verkocht waren.

Een ruime woonkamer met open keuken, twee of drie slaapkamers, een fijne badkamer met douche en ligbad en een groot balkon of dakterras: het gaat om appartementen in het hogere segment met alles erop en eraan. Jansman Bouw startte de bouw in juni 2021 en leverde alles woonrijp op. “De bewoners konden aangeven welke opties zij wensten, zoals behang en vloercoatingen. In een bouwmaterialenshowroom konden ze zien welke wandtegels, deuren, doucheafschermingen, kleuren en dergelijke mogelijk waren. Mensen hebben het naar eigen wens kunnen inrichten. Ook het straatwerk, het hederahekwerk en gras inzaaien – beter gezegd het woonrijp maken – verzorgen wij”, vertelt Gerrold Hulsman, projectleider bij Jansman Bouw. Ook de installaties voor de keukens werden helemaal voorbereid, zodat de gewenste keukens direct geplaatst konden worden zodra de bewoners de sleutels hadden. De appartementen werden opgeleverd met SWK garantie- en waarborgregeling.     

De appartementen werden woonrijp opgeleverd en beschikken over alles wat de bewoners maar wensen.

Op het gebied van duurzaamheid werd gekozen voor een bovengemiddeld niveau. Er werd een lucht/water-warmtepomp geplaatst met warmteterugwinning, een gebalanceerd ventilatiesysteem en PV-panelen op het dak. Onder het parkeerterrein werden loze leidingen voor de ondergrondse oplaadinfrastructuur geplaatst, zodat laadpalen in de toekomst mogelijk zijn.

Traditioneel metselwerk

Het bouwbedrijf deed iets langer over de bouw dan in eerste instantie was bedacht tijdens de eerste ontwerpsessies, dit door een samenloop van omstandigheden. Zo vielen de levertijden van materialen door de coronaperikelen tegen. Dit zorgde er vervolgens weer voor dat er gebouwd moest worden in andere weersomstandigheden dan het ideaalplaatje, vertelt Hulsman. “We hebben geen strenge winter gehad, maar wel een natte. Daar houden we altijd rekening mee in de planning, maar nu viel er wel erg veel regen. Als je voor een mooi, traditioneel gebouw kiest met veel metselwerk, dan heeft dat invloed. De langere bouwtijd leverde gelukkig geen problemen op, want de toekomstige bewoners konden er op hetzelfde moment in als vooraf bekend was. Kwalitatief is het ook niet verkeerd om een langere bouwperiode aan te houden. Je hebt dan meer tijd voor uitharding en droging. Dat betaalt zich terug voor de toekomstige bewoners.”

Er werd gekozen voor een traditionele bouw met mooi metselwerk.

Geliefde plek

De eerste twee bouwlagen bestaan uit bakstenen en een terugliggend metselwerk. De belijning loopt door in de prefab betonnen dorpels. De drie penthouses bovenop werden voorzien van Rockpanel en aluminium kokers op kleur. Ook de aftimmering van de dakranden bestaat uit Rockpanel. Hulsman: “Door het materiaalgebruik ontstaat een speels effect. Havelte is een typisch Drentse gemeente, een geliefde plek. In het centrum van dit schilderachtige dorp lag dit braakliggende terrein. Nu staat er dit appartementencomplex met zijn traditionele materialen dat perfect past in de omgeving.”

Bouwinfo

Opdrachtgever WVG Ontwikkeling BV

Architect B+O Architecten

Aannemer Jansman Bouw

Verkoop Zandbergen Makelaardij

W-installatie Dick Sjabbens

E-installatie Bakker TIB

Bouwperiode juni 2021 – juni 2022

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details