Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hanos | Optimale temperatuur- en geurscheiding door onzichtbare deuren

Hanos | Optimale temperatuur- en geurscheiding door onzichtbare deuren

Het is veel efficiënter om de kraan dicht te draaien dan om een grotere dweil te kopen. Vanuit die overtuiging zorgt Masterveil, in nauwe samenwerking met Prodoor, voor geur- en temperatuurscheiding in het nieuwe pand van HANOS in Hengelo. 

Masterveil is gespecialiseerd in luchtgordijnen of, zoals ze het zelf noemen: ‘the art of invisible doors’. Met deze onzichtbare deuren van lucht creëert Masterveil effectieve scheidingen tussen ruimtes. Ze scheiden niet alleen warmte en koude, maar houden ook stof, geur en insecten tegen. “Een belangrijk voordeel van onze luchtgordijnen is dat ze bijdragen aan lage energiekosten”, vertelt Managing Director Peter Deweerdt van Masterveil Europe. “Ook zijn onze luchtgordijnen continu in ontwikkeling. Dit is mede te danken aan onze samenwerking met kennisinstituten.”

Meedenken in geur- en temperatuurscheiding
“Wij werden al in de engineeringfase bij de nieuwbouw van HANOS Hengelo betrokken”, vervolgt Deweerdt. “Wij kregen de kans om mee te denken over de scheiding van de condities in het winkelgedeelte en de doorgangen voor koel- en vriesopslag. Die rol past ons. Wij hanteren een effectieve werkwijze, waarbij we eerst de situatie en eventuele achterliggende problemen in kaart brengen. Vervolgens kijken we naar de specifieke afmetingen van de te scheiden doorgang en de eventuele verdere wensen van de klant. In onze oplossingen, al dan niet in combinatie met een partnerproduct, streven we in eerste instantie naar een maximale afscheidingsgraad. Daarna kijken we of maatwerk nodig is. Ondervinden mensen bijvoorbeeld last van de bewegende lucht, dan passen we de luchtstraal aan.”

Prettige winkelbeleving
Kenmerkend voor de situatie bij HANOS Hengelo is de multidisciplinariteit. Het winkelgedeelte heeft vrij grote geconditioneerde ruimtes met onder andere vis, AGF, vlees, kaas en wijn. Elke afdeling heeft zijn eigen afmetingen en eisen voor temperatuur, luchtvochtigheid en hygiëne. Deweerdt: “Een belangrijk aandachtspunt voor het winkelgedeelte is dat bepaalde geuren, denk aan vis, zich niet verspreiden. Daarnaast hecht HANOS veel waarde aan een prettige winkelbeleving, met ruime, luxe en overzichtelijke afdelingen. Onze AirStop-producten sluiten naadloos op de situatie en wensen van HANOS Hengelo aan. Deze luchtgordijnen zorgen voor een onzichtbare scheiding tussen de verschillende geur- en temperatuurzones. Hiermee creëren we ideale productomstandigheden, waardoor HANOS zijn producten vrijuit kan presenteren.”

Optimale afscheiding bij vriescellen
Bij de doorgangen voor koel- en vriesopslag, met op sommige plekken serieuze temperatuurgradiënten, past Masterveil het product Powerstream toe. Deweerdt licht toe: “Zeker bij vriescellen is een optimale afscheiding cruciaal. Is dit niet het geval, dan krijg je sneeuw-, mist- en ijsvorming, met alle gevolgen van dien. Denk aan energie- en rendementsverlies, maar ook aan hoge schoonmaakkosten en product- of zelfs letselschade. Met dit in ons achterhoofd ontwikkelden we Powerstream. Kenmerkend voor deze luchtgordijnen is dat ze een klein vloeroppervlak en een volledig controleerbare luchtstromen hebben. Hierdoor is het eindresultaat voorspelbaar en de terugverdientijd kort.”

Integrale oplossing
“Onze luchtgordijnen zijn vaak onderdeel van een integrale oplossing”, vertelt Deweerdt verder. “Wij bieden onze klanten een toolbox van producten en werkzaamheden aan, waarmee we de situatie of het probleem in zijn totaliteit aanpakken. In het specifieke geval van HANOS Hengelo leveren we onze luchtgordijnen in combinatie met actieve droging. Ook werken we nauw samen met onze partner Prodoor, specialist in premium deuroplossingen voor de foodindustrie. Samen vormen we de perfecte match. Niets is zo efficiënt als zichtbare deuren met minimale opentijden, gecombineerd met onze onzichtbare deuren. Bovendien staat Prodoor in directe verbinding met onze backoffice, van waaruit wij onze partners opleiden en ondersteunen.” 

Operationeel
Voor Masterveil zit het werk bij HANOS Hengelo erop. Sinds 20 mei is de Twentse vestiging operationeel en kunnen foodprofessionals er terecht voor een ruim productenaanbod in een overzichtelijke, inspirerende winkelomgeving.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details