Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Handen wassen door corona is toegenomen, ons waterverbruik ook’

‘Handen wassen door corona is toegenomen, ons waterverbruik ook’

We wassen nu dus veel vaker onze handen en we weten beter hoe we ze grondig en correct kunnen schoonmaken: met behulp van zeep en water waar mogelijk en door de handen nadien grondig te drogen met een papieren wegwerphanddoekje. Delabie draagt een steentje bij aan extra hygiëne en toch een gereduceerd waterverbruik.

Roestvrijstaal verhoogt de hygiëne in de sanitaire ruimte.

Zelfsluitende kranen

Met zelfsluitende mechanische of elektronische wastafelkranen optimaliseren we de hygiëne, doordat er geen manueel contact is met de kraan na het spoelen van onze handen. Eventuele bacteriën of virussen aanwezig op de hendels worden dus niet opnieuw overgedragen op de handen. Door de perlator te vervangen door een hygiënische straalbreker worden bovendien achterblijvend water en vuilresten beperkt, waardoor ook ontwikkeling van kalkaanslag en bacteriën aan de uitgang van de kraan vermeden wordt. Elektronische kranen hebben een automatische antibacteriële periodieke spoeling als bijkomend voordeel. Deze spoeling treedt in werking wanneer de kraan gedurende 24 uur niet wordt gebruikt en voorkomt stagnatie van water in de kraan en het leidingwerk: een belangrijke factor in de strijd tegen bacteriegroei.

De elektronische TEMPOMATIC 4 wastafelkraan maakt bediening zonder manueel contact mogelijk, terwijl de hygiëne geoptimaliseerd wordt.

Draai de kraan maar dicht

We wassen nu dus langer en vaker onze handen. Maar hoe vaak laten we de kraan openstaan? Traditionele wastafelkranen hebben een verbruik van 9 liter per minuut. Als het wassen van de handen 32 seconden duurt, inclusief natmaken, inzepen en spoelen en de kraan loopt door, bedraagt het totale verbruik 4,8 liter per gebruik. Normaal gesproken wassen we onze handen 4 of 5 keer per dag, maar omdat we nu meer aandacht besteden aan handhygiëne is dit opgelopen tot minstens 12 keer per dag. De impact op het verbruik is aanzienlijk… en stijgt van 24 liter naar 57,6 liter per persoon per dag.

De elektronische zeepverdeler van DELABIE is betrouwbaar, duurzaam en gemakkelijk te bedienen.

Uit ecologische overwegingen dienen we dit verhoogde waterverbruik te beperken. Vergeleken met een traditionele wastafelkraan wordt waterbesparing geoptimaliseerd met de zelfsluitende mechanische of elektronische kranen van Delabie. De kraan sluit automatisch na 7 seconden (mechanische modellen) of na het verwijderen van de handen uit de detectiezone (sensorgestuurde modellen) en heeft een beperkt debiet van 3 liter per minuut bij 3 bar. De gebruiker kan dus zijn handen nat maken, de zeep aanbrengen en afspoelen zonder dat de kraan continu loopt. Met een elektronische kraan van Delabie daalt het waterverbruik tot 0,6 liter per gebruik, een daling van bijna 90%.

Wassen, wassen, wassen

Kunnen kranen en zeepdispensers de toename in gebruiksfrequentie aan? Niet-aangepaste traditionele kranen hebben onderdelen die makkelijker slijten, met als gevolg lekkages, verspilling van water en frequentere reparaties. De kranen en zeepdispensers van Delabie daarentegen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals massief messing, met mechanismen die bestand zijn tegen meer dan 500.000 bewerkingen. De bevestigingen zijn ook versterkt om te voorkomen dat ze na verloop van tijd loskomen. Door te kiezen voor modellen met gestandaardiseerde vervangingsonderdelen, zoals binnenwerken, die gemakkelijk toegankelijk en eenvoudig in te wisselen zijn, wordt dit onderhoud sterk vereenvoudigd.

Elke plek om de handen te wassen vraagt om een handdoekverdeler en afvalkorf.

Ook de zeepdispenser aanrakingsvrij bedienen

Voor een effectieve handhygiëne moet ook de zeepdispenser betrouwbaar en gemakkelijk te bedienen zijn. Een elektronische zeepautomaat vormt dus de ideale, handenvrije oplossing voor maximale hygiëne. De batterijbediende dispenser van Delabie werkt zowel met zeep of gel en levert bij elke activering een optimale dosis (0,8 ml) die beperkt kan worden tot maximaal 7 doseringen per gebruik als de gebruiker iets te enthousiast wordt. Bovendien zijn de Delabie-zeepverdelers eenvoudig bij te vullen dankzij een brede opening.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details