Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grote verscheidenheid aan kozijnen en vliesgevels
Lieftink Geveltechniek heeft de gevelelementen geleverd en gemonteerd.

Grote verscheidenheid aan kozijnen en vliesgevels

Aan de Verlegde Bosdreef in Rotterdam wordt een nieuw bedrijventerrein gerealiseerd: Nieuw Kralingen Business. Het plan omvat circa 30.000 m2 aan bebouwing verdeeld over vier gebouwen. In opdracht van De Vries en Verburg heeft Lieftink Geveltechniek de gevelelementen geleverd en gemonteerd voor deze gebouwen en daarnaast ook nog een geluidsscherm gerealiseerd. Een terugblik met technisch directeur Tom van Dorp en verkoopmanager Jarno van der Graft op de grote verscheidenheid aan kozijnen en vliesgevels, voor een deel ook nog brandwerend uitgevoerd.

Lieftink Geveltechniek is een bekende partij voor aannemer De Vries en Verburg. “We hebben in het verleden al meerdere projecten gezamenlijk opgepakt”, zegt Van der Graft. “In die hoedanigheid zijn we benaderd om een offerte te maken voor Nieuw Kralingen Business. Als volwaardig bouwpartner hebben we dit project in goede samenwerking met De Vries en Verburg opgepakt in het verkoopstadium, de engineeringsfase en de uiteindelijke uitvoeringsfase. Zodoende hebben we alle kozijnen en vliesgevels geleverd voor de vier gebouwen én nog een geluidsscherm gerealiseerd.”

Van bouwmarkt tot kantoorgebouw

Nieuw Kralingen Business omvat een bouwmarkt van circa 4.000 m2, een bedrijfsverzamelgebouw met zestien bedrijfsunits, een safestore voor particulieren en een zelfstandig kantoorgebouw. “We hebben de vier gebouwen als afzonderlijke deelprojecten beschouwd”, legt Van Dorp uit. “De bouwmarkt vormde het grootste deelproject met ongeveer 800 m2 aan vliesgevels en een aantal kozijnen. Daarbij hebben we eerst de gevelsluiting gerealiseerd, inclusief de specifieke entreegevel, en vervolgens in het pand nog diverse binnengevels geplaatst.” Het bedrijfsverzamelgebouw is door Lieftink uitgevoerd met zo’n 400 m2 aan kozijnelementen. “Deze kenmerken zich door een standaard uitvoering, al waren de kozijnen in de achtergevel wel fors aan de maat. Deze zijn dan ook van buitenaf beglaasd.” De safestore is weer uitgevoerd met een vliesgevel, ruim 300 m2 in totaal. De vliesgevel is deels brandwerend uitgevoerd en voorzien van een specifieke bestickering. Het kantoorgebouw tot slot bestaat uit 800 m2 aan kozijnen, deels brandwerend uitgevoerd. “We hebben hierbij ook het zetwerk verzorgd.”

Lieftink Geveltechniek heeft bij Nieuw Kralingen Business uitsluitend gebruikgemaakt van de systemen van Schüco. “We doen niet anders en zijn daarmee 100% Schüco-verwerker, omdat wij ervan overtuigd zijn dat Schüco kwalitatief gezien het beste systeem in de markt is”, verzekert Van Dorp. “Met het realiseren van een geluidgevel tussen de safestore en het kantoorgebouw vormt Nieuw Kralingen Business als het ware één groot geluidsscherm voor de woonwijk erachter. Een heel mooi project voor ons, dat in een hele prettige samenwerking met de aannemer is gerealiseerd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details