Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grote en complexe schilderklus

Grote en complexe schilderklus

Tussen december 2019 en maart 2021 waren twee tot maximaal twintig schilders tegelijk in de weer om alle bouwlagen mooi in de verf te zetten. “In totaal hebben wij er inclusief meerwerk bijna 11.500 uren in zitten”, verzekert projectleider Michel de Heer.

Het schildersbedrijf uit Rotterdam is op alle verdiepingen actief geweest. De Heer: “In de kelder betrof onze opdracht vooral sauswerk van gangen, technische ruimtes, kantoren en het transparant coaten van de cellen. Van de begane grond tot en met de derde verdieping waren het vooral de rechtszalen, kantoren en de gangen in de achtergebieden van de rechtszalen die onze aandacht vroegen. Op de vijfde verdieping hebben wij de grote vergaderzalen en het restaurant onder handen genomen. Bovendien hebben we alle vaste wanden van de kantoorlagen op de zesde tot de tiende verdieping gesausd. In totaal gaat het om 37.000 m² sauswerk. Een omvangrijk werk dat onder grote tijdsdruk gedaan is en met strenge veiligheidseisen was omgeven. Dat maakt het juist voor ons een geschikt project!”

Het meest bijzondere onderdeel was de trap in de centrale hal. De Heer: “De hele constructie was kant-en-klaar op het werk aangeleverd, maar had buiten wat te lijden gehad van het weer en de montage waardoor deze compleet overgeschilderd moest worden. De trap was door derden al voorzien van een stellage, maar deze stond te dicht op de wanden om te gebruiken voor het schilderwerk. Onze schilders hebben de trap toen met lange rolstokken opnieuw vanaf de omliggende verdiepingen en vanaf de trap gesausd.” 

Schildersbedrijf Groenenboom heeft naast het vele sauswerk ook de aftimmeringen en kozijnen geschilderd en op een deel van de buitengevels semipermanente anti-graffiticoating aangebracht. De samenwerking tussen Groenenboom en Heijmans was goed. Groenenboom is dan ook als onderaannemer door Heijmans beoordeeld met een 8.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details