Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Grondwerk met een optimale balans tussen praktisch en esthetisch
Na afronding van de ruwbouw ging J.G. Timmer opnieuw rond de tafel met de opdrachtgever.

Grondwerk met een optimale balans tussen praktisch en esthetisch

Voor aanvang van de bouw van Agro de Arend, werd de grond hiervoor geschikt gemaakt. Dit totale grondwerk werd uitgevoerd door J.E. van Laar Grond- en Straatwerk. Zij legde de ondergrondse infrastructuur aan inclusief riolering, plaatste de keerwanden voor de belendende sloten en verrichte het straatwerk. Met deze veelzijdige taak was de Gelderse specialist in grond- en straatwerken de eerste die op de bouwplaats aanwezig was en de laatste die de bouwplaats verliet.

Tekst | Liliane Verwoolde   Beeld | Bouwbedrijf J.G. Timmer

“We waren niet alleen vanaf het eerste moment aanwezig”, vertelt Van Laar, directeur/eigenaar van J.E. van Laar Grond- en Straatwerk. “We hebben ook vanaf het eerste moment meegedacht. Samen met bouwbedrijf J.G. Timmer hebben we steeds gezocht naar de optimale balans tussen praktisch en esthetisch.”

Deze benadering resulteerde onder andere in een logische indeling, waarbij de opdrachtgever alles kon overleggen met één aanspreekpunt voor het gehele buitenterrein. De aanpak bood bovendien voordelen voor de werkwijze. “Nu we al heel vroeg wisten waar de parkeerterreinen en plantvakken zouden komen, konden we hier meteen de juiste ondergrond aanbrengen.”

Hergebruik en CO2-beperking

Aandacht voor mooi en efficiënt was er bij meerdere beslissingen voor het buitenterrein, waarmee Agro de Arend het groene imago van haar bedrijf wil onderstrepen. “Het is plezierig werken voor een opdrachtgever die hiervoor ook aandacht heeft”, zegt Van Laar hierover. “Bovendien deelden we onze zorg voor het milieu. Waar mogelijk hebben we uitkomende grond hergebruikt en de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt. Met zo weinig mogelijk verkeersbewegingen en de minimale inzet van materieel hebben we zoveel mogelijk werk verricht. Het is mooi als je opdrachtgever dat signaleert en waardeert.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details